Γενικός Δείκτης:776.250.66%
EUR/USD: 1.17

Ανοδικά η Wall Street χάρη στα εταιρικά μεγέθη

  • ( UPD -20/04/2017 23:11 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε τροχιά ανόδου κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση περισσότερο θετικών εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου αλλά και λόγω της προσπάθειας ανάκαμψης των τιμών του μαύρου χρυσού.

Με άνοδο 0,85% έκλεισε ο Dow Jones στις 20.578 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,76% στις 2.355 μονάδες ενώ ο NAsdaq ενισχύθηκε κατά 0,92% στις 5.916 μονάδες.

Η American Express κατέγραψε άνοδο άνω του 4%, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των εκτιμήσεων μεγεθών α' τριμήνου. Στον αντίποδα πτώση άνω του 1% σημείωσε η μετοχή της Verizon, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 5,1%.

«Οι ανακοινώσεις κερδών α' τριμήνου δεν έχουν, μέχρι στιγμής, κάποια μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη», τονίζει ο Jeremy Klein, στρατηγικός αναλυτής της FBN Securities.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στις επικείμενες γαλλικές εκλογές της Κυριακής, καθώς αυξάνεται η αβεβαιότητα μετά και την αναπάντεχη δημοσκοπική ανάκαμψη του αριστερού υποψήφιου Ζαν Λικ Μελανσόν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop, ο κ. Μελανσόν βρίσκεται 5% χαμηλότερα από τον Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εμφανίζεται ως ο πιθανότερος τελικός νικητής.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας έφθασαν στις 244.000, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ ο δείκτη Philadelphia Fed για το επιχειρηματικό κλίμα υποχώρησε τον Απρίλιο στις 22 μονάδες από 32,8 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet