Και οι δύο θέσεις εργασίας, της απέφεραν καλές απολαβές, αλλά η δουλειά ήταν έντονη και δεν είχε καθόλου προσωπικό χρόνο.

Μια μέρα στα τέλη του 2007, ενώ έκανε διακοπές στο Σαν Φρανσίσκο, η αδελφή της, της μίλησε για μια τοπική ομάδα αναβατών-ποδηλάτων, που αρχικά της φάνηκε τρελή ιδέα. Είχε παίξει τένις στο κολέγιο, κατά διαστήματα πήγαινε στο γυμναστήριο, αλλά σπάνια έκανε ποδήλατο, πόσο μάλλον να τρέξει με ένα. Και όμως εκεί, στο Golden Gate Park, σε ηλικία 25 ετών, ήταν που αγωνίστηκε για πρώτη φορά.

Η πρώτη της εμπειρία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς χτύπησε αρκετές φορές αλλά αμέσως κατάλαβε ότι μόλις είχε «ερωτευθεί» με το συγκεκριμένο άθλημα.

Επτά χρόνια αργότερα και αφού είχε εγκαταλείψει τη Wall Street, η Stevens κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων ποδηλατών στον κόσμο. Στα 31 της χρόνια, βρίσκεται στην ακμή της καριέρας της. Με σημαντικές νίκες στο βιογραφικό της, τώρα στοχεύει στα πιο πολυπόθητα βραβεία του αθλήματος: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του επόμενου έτους και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο θα μπορούσε να είναι δικό της, το 2016.

Η Stevens πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στο Business Insider και μίλησε για την απίστευτη σταδιοδρομία της.

«Αισθάνομαι τυχερή για την καριέρα μου. Το επόμενο έτος θα συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες«, είπς σε μια δήλωσή της.

«Δεν είχα ιδέα τι έκανα στην αρχή. Νόμιζα ότι όλοι στο Central Park ήταν επαγγελματίες ποδηλάτες. Εγώ ήμουν με Τ-shirts και χωρίς καθόλου εξοπλισμό»

Η Stevens ρίσκαρε τα πάντα εγκαταλείποντας την εργασία της, τον Ιούλιο του 2009.

Ακόμη χαμογελάει όταν σκέφτεται το πρώτο της ταξίδι. «Πήγα σε κόσμους με ένα ποδήλατο που είχα πληρώσει με δικά μου χρήματα, ένα κράνος, γυαλιά ηλίου και παπούτσια που αγόρασα η ίδια, λέει γελώντας.

Όσον αφορά στην αμοιβή και στους μισθούς για τις γυναίκες ποδηλάτες, αυτές ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό και είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές των ανδρών. Οι κορυφαίοι αναβάτες κερδίζουν πάνω από $ 100.000, αλλά υπάρχουν πολλοί που κερδίζουν πολύ λιγότερα από αυτά. Υπάρχουν επιδόματα και έπαθλα. Οι ΗΠΑ προσέφεραν μεγάλα μπόνους στους νικητές της ποδηλασίας που έλαβαν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Ernst & Young, όπως αναφέρθηκε από την Guardian, ο κατώτατος μισθός για τους άνδρες ποδηλάτες στο UCI WorldTour – το υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος – είναι € 35.000 ετησίως, με τον μέσο μισθό να κυμαίνεται στα € 265.000 το 2012. «Η γυναικεία ελίτ για την ποδηλασία φέρεται να κερδίζει μόλις € 20.000 ευρώ ετησίως – και αυτοί είναι οι τυχεροί, έγραψε η εφημερίδα Guardian το Νοέμβριο.

Από το 2010, η Stevens έχει κερδίσει μερικούς από τους πιο διάσημους αγώνες του αθλήματος. Ίσως η πιο εντυπωσιακή νίκη της, ήταν στο εξαντλητικό μονοήμερο κλασικό, Flèche Wallonne Féminine, στο Βέλγιο, όπου έφτασε στη γραμμή και αποφασιστικά, νίκησε στο τέλος, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Marianne Vos, την οποία πολλοί θεωρούν ως τη μεγαλύτερη αγωνίστρια ποδηλάτου στην ιστορία του αθλητισμού.

Ο πρώτος προπονητής της Stevens », πρώην επαγγελματίας, Matthew Koschara, δεν έχει εκπλαγεί από την επιτυχία της. Την αποκαλεί «1 στα 10 εκατομμύρια» ταλέντο.