Γενικός Δείκτης:845.080.33%

Οι ξένοι γελούν και οι αγορές βαράνε το νταούλι

  • Print
Προσθήκη σχολίου
Δημήτρης Παφίλας

Ο καιρός που ο σημερινός έγκλειστος του Μαξίμου, έλεγε σε ομιλία του «Εμεις θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν», έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Το 2015 οι αγορές "χόρεψαν" τόσο πολύ επί 7 μήνες ώστε εξαφανίστηκαν 40 δισ. ευρώ από τις τράπεζες που έκλεισαν. Τα 40 δισ. ευρώ ήταν εκεί στις τράπεζες και σβήστηκαν μονομιάς με μια υπουργική απόφαση ( warrants ), ακριβώς όπως η απόφαση του Βαρουφάκη για τους κεφαλαιακούς ελέγχους. Σήμερα, ο ίδιος ως πρωθυπουργός στέλνει στους δανειστές τους Τσακαλώτο- Αχτσιόγλου για να διαπραγματευτούν 3,6 δισ. ευρώ μέτρα!

Κανένας, όμως, δεν έδωσε λογαριασμό για το γεγονός ότι, φορτώθηκαν 40 δισ. ευρώ στο χρέος από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Κανένας δεν έδωσε λογαριασμό επειδή ενεργητικό αξίας 255 δισ. ευρώ πωλήθηκαν έναντι 5 δισ. ευρώ. Μόνο ο Βαρουφάκης κάνει τον κονιόρδο και επιμένει να οδηγηθεί σε ειδικό δικαστήριο, γνωρίζοντας ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στις αγορές. Αυτές οι «αγορές» εξευτέλισαν στην κυριολεξία τον Έλληνα πρωθυπουργό, πριν το Euro group. Δημοσιεύοντας μια είδηση σε μια υπηρεσία στο Reuters για διάγγελμα και προκήρυξη εκλογών. Έτρεχαν πανικοβλημένοι στο Μαξίμου και διέψευσαν αμέσως την είδηση.

«Σφοδρή επίθεση κατά του Reuters», μετέδιδε η εκπομπή της ΕΡΤ που προσομοιάζει με εκείνους που γυρνούσαν στον εμφύλιο με τις ντουντούκες. Τι έπραξαν οι «αγορές» ; Βεβαιώθηκαν ότι, δεν θα προχωρήσει σε εκλογές. Τώρα οι ξένοι τον περιμένουν να υπογράψει τα μέτρα και γελάνε αναμεταξύ τους.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι, οι φύλακες του καθεστώτος (Αυγή, ΕΡΤ) μας προειδοποιούν για «σοτάρισμα της σταθερότητας», ότι, οι «ξένοι κύκλοι» θέλουν την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη η σταθερότητα ώστε, οι Συνωμοσίες των Πυρήνων της Φωτιάς εξάγουν τρομοκρατικά δέματα.

Οι πιο θρασύδειλοι και "light" - τρομοκράτες του Ρουβίκωνα εφορμούν στα γραφεία οποιουδήποτε, όταν οι κάθε λογής «ακροαριστεροί» και τα «ελευθεριά στέκια» εφορμούν σε κτίρια, σπίτια. Νησίδα σταθερότητας η Ελλάδα, όπου μια χούφτα παρακρατικοί με κουκούλες κλέβουν και τρομοκρατούν, ενω οι πιο light τα σπάνε σκορπώντας τον τρόμο.

Υ. Γ Αλήθεια γιατί κάθε φορά οι Ρουβίκωνες κατηγορούνται μόνο για φθορά ξένης περιουσίας (πλημμέλημα) και τους αφήνουν ελεύθερους;