Γενικός Δείκτης:770.440.58%
EUR/USD: 1.2

Δείτε γιατί οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έγιναν κατά 9 δισ $ φτωχότεροι

  • ( UPD -05/01/2016 11:11 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου


Το ιλιγγιώδες ποσό των 8,7 δισ. δολαρίων έχασαν τη Δευτέρα οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα, αλλά και η νέα κρίση στις σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν πυροδότησαν ένα από τα χειρότερα sell offs στην ιστορία των διεθνών αγορών.

Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο ιδρυτής της Amazon.com, Jeff Bezos, βρέθηκε στην κορυφή των... ζημιωμένων κατά την πρώτη διαπραγμάτευση για το 2016, χάνοντας 3,7 δισ. δολάρια, καθώς η μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία λιανικών πωλήσεων σημείωσε απώλειες 5,8%. Έτσι, η καθαρή του αξία ανέρχεται πλέον σε 56 δισ. δολάρια.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, ο Ισπανός μεγιστάνας Amancio Ortega έχασε 2,5 δισ. δολάρια με την καθαρή του αξία να υποχωρεί στα 70,4 δισ. δολάρια, αφού ο όμιλος Inditex, που είναι και ο μεγαλύτερος παγκοσμίως στο λιανικό εμπόριο, έχασε 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο CEO της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, ο Μεξικανός Carlos Slim και ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, έχασαν συνολικά 2,5 δισ. δολάρια.

bloo12

Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος κερδισμένος της χρηματιστηριακής πανωλεθρίας της Δευτέρας είναι ο ακτιβιστής επενδυτής, Carl Icahn, η καθαρλη περιουσάι του οποίου ανέβηκε κατά τα 210,4 εκατ. δολ., στα 20,1 δισ. δολάρια.
Συνολικά, οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του δείκτη Bloomberg έχασαν 82,4 δισ. δολ. σε μια ημέρα.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required