Γενικός Δείκτης:720.560.06%
EUR/USD: 1.19

Δείτε με τι θα αντικατασταθεί το "Like" στο Facebook

  • ( UPD -27/01/2016 19:01 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

 

Like GifΗ πιο δραστική αλλαγή στο Facebook "γεννήθηκε" ως ιδέα πριν από ένα χρόνο, σε ένα από τα γραφεία της Facebook.

O Chris Cox, Chief Product Officer της εταιρείας είχε συγκεντρώσει τα βλέμματα της συνάντησης για τα τρία μεγαλύτερα πρότζεκτ που θα αναλάμβαναν οι διευθυντές το 2015. Τότε "έριξε" και τη βόμβα πως κάτι πρέπει να κάνουν για το "Like" του κοινωνικού δικτύου!

Το κουμπί του "Like" αποτελεί σήμα κατατεθέν του Facebook και είναι το πιο γνωστό εικονίδιό του. Μία τεράστια εκδοχή της εικόνας στολίζει την είσοδο της εταιρείας στο Menlo Park της California.

Οι 1,6 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook το πατάνε 6 δισ. φορές τη μέρα, κάτι που αποτελεί μεγαλύτερο φαινόμενο από τα Google searches, τα οποία στην τελική κρίνουν και διαφημίσεις αξίας δισεκατομμυρίων κάθε τρίμηνο.

Πρόκειται για τον οδηγό της διαφήμισης σε κοινωνικά δίκτυα αφού οι επιχειρήσεις σκέφτονται στρατηγικά για το τί θα οδηγήσει στην συγκέντρωση περισσότερων likes και shares στις σελίδες τους.

Ζευγάρια ποστάρουν selfies που αποδεικνύουν το πόσο χαρούμενοι είναι και... ψαρεύουν likes από φίλους και γνωστούς. SadΤα μέσα ενημέρωσης ποστάρουν ειδήσεις που θα πιάσουν likes για να προωθήσουν το περιεχόμενό τους. Αλλά την ίδια στιγμή, "likes" μαζεύουν και τα διαζύγια, οι παγκόσμιες καταστροφές, οι λιμοί και καταποντισμοί, επειδή πολύς κόσμος το πατάει, πια, από απλή συνήθεια.

Η αλλαγή του κουμπιού είναι σαν να θέλει η Nike να αλλάξει το σήμα της. O Cox προσπάθησε να αντιμετωπίσει το κουμπί αυτό αρκετές φορές αλλά δεν είχε αρκετά καλές ιδέες για να εδραιωθεί κάτι ως αντικαταστάτης της λειτουργίας. Το λεγόμενο κουμπί "dislike" θεωρήθηκε πως θα έσπερνε αρνητικότητα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και δεν υιοθετήθηκε.

Ο Cox ανέφερε το πρότζεκτ στον φίλο και αφεντικό του Mark Zuckerberg την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Zuckerberg του είπε απλά "Κάνε το. Καλή τύχη. Είναι δύσκολο".

Το αποτέλεσμα του Cox μπορεί να ονομαστεί "Reactions" ή "Αντιδράσεις" και θα είναι κοντά μας σύντομα. Φαίνεται πως θα επεκτείνει το... Like σε έξι διαφορετικές ανθρώπινες αντιδράσεις.

 

Love GifAngry GifThe rejected yay

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required