Γενικός Δείκτης:712.461.58%

Βρετανία: 14 χρόνια φυλακή για τον «φαντομά» trader που άρπαξε €100 εκατ.

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε 14 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας ιδιαίτερα έξυπνος -τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη – άνδρας, ο οποίος προσποιήθηκε τον πλούσιο trader και κατόρθωσε να αποσπάσει 100 εκατ. ευρώ από ναυτιλιακή εταιρεία.

Πρόκειται για τον πορτογαλικής καταγωγής Luis Nobre (φωτό), ο οποίος έπεισε την εταιρεία Allseas (η οποία βρίσκονταν σε αναζήτηση επενδυτών) να μεταφέρει 100 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο Nobre είχε παρουσιαστεί ως πάμπλουτος επενδυτής με διασυνδέσεις από το Βατικανό έως την ισπανική αριστοκρατία.

Πιάστηκε από τις βρετανικές αρχές τον Δεκέμβριο του 2011, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα. Κατά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί βρήκαν έγγραφα από έναν πλαστό λογαριασμό, ο οποίος υποτίθεται ότι διέθετε αρκετά δισ. δολάρια.

Αρχικά βγήκε με εγγύηση και κατόπιν συνελήφθη εκ νέου τον Μάιο του 2012. Προκειμένου να πείσει τα θύματά του, φρόντιζε να διάγει έναν ιδιαίτερα λαμπερό βίο, ζώντας σε 5άστερα ξενοδοχεία, έχοντας προσωπική φρουρά, προσωπικό κομμωτή και στυλίστα.

Πάντως η Allsea κατόρθωσε να πάρει πίσω το ποσό των 88 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα στην απάτη εμπλέκεται και μία γυναίκα, η οποία θα δικαστεί τον επόμενο μήνα, ενώ ένας ακόμη κατηγορούμενος απεβίωσε πριν φθάσει στο δικαστήριο.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required