Γενικός Δείκτης:712.461.58%
EUR/USD: 1.18

Kινέζος δισεκατομμυριούχος επενδύει 3 δισ. ευρώ για θεματικό πάρκο στο Παρίσι

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μία συνεργασία της οποίας ηγείται το Dalian Wanda Group του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Wang Jianlin, σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 3 δισ. ευρώ για πρότζεκτ θεματικού πάρκου κοντά στο Παρίσι, έτσι ώστε να ανταγωνιστεί ευθέως της Disneyland.

Η EuropaCity θα χτιστεί 10 χλμ. Βορειοδυτικά από την γαλλική πρωτεύουσα. Θα είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ επενδύσεων στην Ευρώπη μέχρι σήμερα, με το προαναφερθέν θεματικό πάρκο να περιβάλλεται από ξενοδοχείο, μαγαζιά, και κέντρα συγκεντρώσεων. Το πρότζεκτ θα απλωθεί σε 80 εκτάρια και θα παρέχει περίπου 20.000 θέσεις εργασίας κατά την οικοδόμησή του και 14.000 θέσεις εργασίας μετά το άνοιγμα.

Για το Wanda, το οποίο έχει ήδη θεματικά πάρκα στην Κίνα, αλυσίδες κινηματογράφων στις ΗΠΑ και ποδοσφαιρικό όμιλο στην Ισπανία, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μία εκ νέου διεθνή επέκταση. Το γκρουπ εξαγόρασε την Legendary Entertainment για 3,5 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο, κάτι που σηματοδότησε την πρώτη φορά που Κινέζος δισεκατομμυριούχος κατέχει μία εταιρεία Χολιγουντιανών παραγωγών.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required