Γενικός Δείκτης:837.53-0.13%
EUR/USD: 1.22

Generali: Δεν πρόκειται να συγχωνευθούμε με κανέναν

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο CEO της Assicurazioni Generali, Philippe Donnet, σχετικά με τα σενάρια συγχώνευσης της ασφαλιστικής. Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, οι φήμες περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Intesa για ενδεχόμενη εξαγορά προκάλεσαν έκπληξη, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η Generali δεν αποτελεί στόχο εξαγοράς.

Όπως ανέφερε, «ήμαστε σίγουροι ότι στο τέλος δεν θα γινόταν τίποτα, γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για συνέργειες από καμιά από τις δύο εταιρείες» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα συγχωνευθούμε με κανέναν, γιατί δεν είμαστε στόχος εξαγοράς για κανέναν».

Σημείωσε δε, πως η ανεξάρτητη – και μοναχική - πορεία της Generali, αυξάνει την αξία για τους μετόχους της. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα κερδών του 2016.

Σύμφωνα με τον Donnet, η Generali δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε άντληση κεφαλαίου, καθώς η κεφαλαιακή της θέση είναι ισχυρή. «Αν χρειαστούμε κεφάλαια, για παράδειγμα για μια σοβαρή εξαγορά, σίγουρα θα το κάνουμε», είπε για να προσθέσει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για επέκταση της εταιρείας και εκτός Ιταλίας. .

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της Generali, ο κ. Donnet είπε ότι θα παραμείνουν σταθερά προσηλωμένοι στο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί καθώς μέχρι στιγμής, έχει αποδειχθεί σωστό.

 

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required