Γενικός Δείκτης:837.53-0.13%
EUR/USD: 1.22

Ιταλία: Παρά την κρίση οι πολίτες της σφύζουν από υγεία

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στην Ιταλία ο κόσμος ζει πολλά χρόνια. Η χώρα με το παράξενο σχήμα που περιστοιχίζεται από πέντε θάλασσες είναι η χώρα με τους πιο υγιείς ανθρώπους, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg για την παγκόσμια υγεία που αφορά σε 163 χώρες. Ενα βρέφος που γεννιέται στην Ιταλία έχει ισχυρές πιθανότητες να φτάσει τα 80. 2.800 μίλια νοτιότερα, στη Σιέρα Λεόνε, ο μέσος όρος ζωής είναι τα 52 έτη.

Η Ιταλία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο προηγμένες χώρες, ωστόσο η ανάπτυξη έχει μείνει στάσιμη εδώ και δεκαετίες. Σχεδόν το 40% της νεολαίας βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας, ενώ το χρέος της χώρας είναι από τα υψηλότερα σε αναλογία με το μέγεθος της οικονομίας της.

Παρά ταύτα, οι Ιταλοί είναι ας πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση από τους Αμερικανούς, τους Καναδούς και τους Βρετανούς, που πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση, χοληστερόλη και χειρότερη διανοητική υγεία.

Επίσης, η Ιταλία έχει μεγάλο απόθεμα γιατρών, ενώ ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα είναι το «Ενας Γιατρός στην Οικογένεια».

Μετά, σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή, πλούσια σε λαχανικά και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Οι πολίτες εδώ μπορούν πιο εύκολα να έχουν πρόσβαση σε φρέσκα προϊόντα, φρούτα, ψάρια και άπαχο κρέας.

ποθ

Οι χώρες που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του Bloomberg, βαθμολογήθηκαν βάσει του προσδόκιμου ζωής, τις αιτίες θανάτου και τους κινδύνους για την υγεία, όπως πίεση και κάπνισμα, κακή διατροφή και πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Ισλανδία, Ελβετία, Σιγκαπούρη και Αυστραλία βρίσκονται στο top 5 των χωρών με καλύτερους δείκτες υγείας, ενώ είναι ενδιαφέρον πως οι ανεπτυγμένες οικονομίες διατρέχουν κινδύνους, όπως παχυσαρκία. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στη θέση 34 με βαθμό 73,05 στα 100. Στην κατάταξη για υπέρβαρους λαμβάνει ποσοστό 67,3%, καταλαμβάνοντας έτσι μια από τις υψηλότερες θέσεις.

ηελ

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required