Γενικός Δείκτης:847.030.56%
EUR/USD: 1.24

Γιατί οι Ρώσοι λατρεύουν τα.... Oreo

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε νέες κινήσεις στη Ρωσία, προκειμένου να στηρίξει ακόμη περισσότερο τις λιανικές της πωλήσεις, προσανατολίζεται η εταιρεία Mondelez International, μετά την απόφασή της πέρυσι να ξεκινήσει την παραγωγή των γνωστών μπισκότων Oreo αλλά και άλλων γλυκισμάτων στη χώρα.

«Λανσάραμε τα Oreo στα τέλη του 2015 και σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν γίνει το τρίτο brand name γλυκισμάτων με τις υψηλότερες πωλήσεις στη Ρωσία», τονίζει ο Hossam Ashour, ο οποίος επιβλέπει της δραστηριότητες της Mondeleze στην Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Nielsen, το μερίδιο των μπισκότων Oreo στη ρωσική αγορά έφθασε πέρυσι στο 5%. Πρόκειται για πορεία εντελώς διαφορετική από αυτήν άλλων προϊόντων, καθώς οι λιανικές πωλήσεις στη Ρωσία υποχώρησαν πέρυσι κατά 5,2%, μετά από πτώση 10% το 2015, καθώς η οικονομία της χώρας έχει διολισθήσει σε ύφεση.

H Mondelez θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο Novosibirsk, συνολικής αξίας 100 εκατ. δολαρίων, με στόχο να αυξήσει την παραγωγή της, ενώ εκτιμάται ότι η εν λόγω μονάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2019.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required