Γενικός Δείκτης:837.53-0.13%

Μια «καυτή» αγορά ακινήτων γεννιέται στο Παρίσι

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Αύξηση των τιμών κατοικιών κατά 9% σημειώθηκε μέσα  σε έναν χρόνο στη γαλλική πρωτεύουσα, την ώρα που το premium των τιμών κατοικιών στοπ Λονδίνο έναντι του Παρισιού έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό, ήτοι 71%.

Τα παραπάνω έχουν άμεση επίπτωση στους τραπεζίτες που εγκαταλείπουν το Λονδίνο, ενόψει Brexit, για να μεταφερθούν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η εξασθένηση της στερλίνας έχει φέρει μεγάλες ανατροπές και διακυμάνσεις στις τιμές μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού το τελευταίο 12μηνο. Από τα τέλη του 2016, οι τιμές στο Παρίσι έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν, ενώ στο κεντρικό Λονδίνο οι αξίες υποχωρούν, αναφέρει η γαλλική μονάδα της εταιρείας ακινήτων LonRes.

Οι τιμές των κατοικιών στο Παρίσι έχουν αυξηθεί κατά 9% το α' τρίμηνο σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι και είναι κατά 22% ακριβότερες για τους αγοραστές που χρησιμοποιούν στερλίνα.

pariss

Την περίοδο 2012-2015 οι αξίες έπεφταν στο Παρίσι, ενώ οι αντίστοιχες των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο αυξάνονταν.

Τον Φεβρουάριο, οι τιμές κατοικιών στο Λονδίνο αυξήθηκαν με τον βραδύτερο ετήσιο ρυθμό των τελευταίων 5 ετών, λόγω της πτώσης στις ακριβότερες περιοχές όπως το Κάμντεν, το Τσέλσι και το Κέσινγκτον.

Τον ίδιο μήνα οι τιμές σε όλο το Λονδίνο αυξήθηκαν κατά μόλις 0,1% και η μέση τιμή ήταν στις 606.780 στερλίνες, οδηγώντας σε ετήσια άνοδο 1,5%, που είναι και ο βραδύτερος ρυθμός ανόδου από τον Απρίλιο του 2012.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required