Γενικός Δείκτης:771.18-0.22%
EUR/USD: 1.16

Και δεύτερος πετρελαϊκός κολοσσός ετοιμάζει IPO

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μετά την απόφαση της Saudi Arabian Oil να πουλήσει μετοχές στο επενδυτικό κοινό, η Oman Oil, η κρατική εταιρεία του σουλτανάτου, ετοιμάζεται να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και να εισαγάγει μονάδες της στο χρηματιστήριο της χώρας. Στόχος, η προσέλκυση ξένων επενδυτών στο Ομάν, όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Mohammed Al Rumhy.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις τράπεζες όπου θα συμμετάσχουν στη διαδικασία. Όπως είπε επίσης ο υπουργός, η επίσης κρατική Salalah Methanol,  θα διαθέσει μετοχές στο κοινό.
«Εξετάζουμε την IPO γιατί θέλουμε να δώσουμε ώθηση στην εγχώρια χρηματαγορά και θέλουμε να δούμε περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα», ανέφερε.

Οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου προχωρούν σε σχέδια αναδιάρθρωσης των κρατικών πετρελαϊκών εταιρειών , με την πώληση μετοχών, τη συγχώνευση μονάδων και τη μείωση δαπανών, μετά την πτώση στις τιμές του  αργού.

Η Saudi Aramco σχεδιάζει IPO η οποία λέγεται πως θα είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως.  Από την άλλη, η  Qatar Petroleum συγχωνεύει τα δύο τμήματα LNG, την Qatargas and RasGas.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required