Γενικός Δείκτης:771.18-0.22%
EUR/USD: 1.17

Sony: Καλύτερα των προβλέψεων τα προκαταρκτικά κέρδη

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τα λειτουργικά κέρδη φτάνουν στα 2 δισ. δολ.για δέκατο συνεχόμενο έτος

Προκαταρκτικά λειτουργικά κέρδη 285 δισ. γεν (ή 2,6 δισ. δολ.) ανακοίνωσε η Sony για το οικονομικό έτος ως τον Μάρτιο του 2017, ήτοι 19% υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας. Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 73 δισ. γεν, ήτοι υπερδιπλάσια των προηγούμενων προβλέψεων.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που τα λειτουργικά κέρδη ξεπερνούν τα 2 δισ. δολ. Αιτία, σύμφωνα με τη Sony, οι ισχυρές επιδόσεις σχεδόν σε όλους τους κλάδους και η εξοικονόμηση δαπανών στη μονάδα ασφαλειών. Το τμήμα επεξεργαστών είχε χαμηλότερα έξοδα μετά την ταχύτερη του αναμενόμενου ανάκαμψη μετά τον περσινό καταστροφικό σεισμό στη Δυτική Ιαπωνία.

«Αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς το επόμενο οικονομικό έτος» αναφέρουν οι αναλυτές προσθέτοντας ότι, παρά το ισχυρό γεν το γεγονός ότι στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στους επεξεργαστές, σημαίνει πως συνέβαλαν σημαντικά στην ανοδική αναθεώρηση των αποτελεσμάτων».
Η εταιρεία διατηρεί αμετάβλητες τις προοπτικές για τα έσοδα στα 7,6 τρισ. γεν, ενώ από τις αρχές του 2017 η μετοχή έχει ενισχυθεί κατά 9,7%.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 28 Απριλίου.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required