Γενικός Δείκτης:806.02-0.18%
EUR/USD: 1.23

Στο 35% η πραγματική ανεργία στις ΗΠΑ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η πτώση του επίσημου δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ από το υψηλό του 10% στα τέλη του 2009, στο 5,5% τον Φεβρουάριο του 2015, είναι ψευδής, υποστηρίζουν αναλυτές, αφού περίπου 93 εκατ. Αμερικανοί που βγήκαν εκτός αγοράς εργασίας, αρνούνται ακόμα και να ψάξουν για νέα δουλεία. Έτσι όποιος δεν ψάχνει για δουλειά δεν προσμετράται στους ανέργους.

Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ δεν είναι 5,5% όπως γνωστοποίησε η κυβέρνηση, αλλά 35%, αφού 102 εκατ. Αμερικανοί δεν εργάζονται, περιλαμβανομένων και των 9 εκατ. που λογίζονται ως άνεργοι αλλά και τον 93 εκατ. που τα έχουν παρατήσει και δεν ψάχνουν για δουλειά, αναφέρει ο Business Insider.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, 92,9 εκατ. ενήλικοι δεν βρίσκονταν στο εργατικό δυναμικό τον Φεβρουάριο, αριθμός που είναι ιστορικό υψηλό, από τα 79,2 εκατ. που ήταν πριν από δύο χρόνια.

Το ποσοστό των ενηλίκων που εργάζονται ή ψάχνουν για εργασία είχε τον Φεβρουάριο πέσει σε χαμηλό 37 ετών στο 62,8% από το 66% στο τέλος της ύφεσης.

Αυτό σημαίνει ότι τρεις στους οκτώ ενήλικες απλά κάθονται, χωρίς να κάνουν τίποτα.

Σύμφωνα με τον Business Insider, μόνο το 46% των Αμερικανών εργάζεται δηλαδή 148 εκατ. από τα 320 εκατ. πληθυσμού από τα οποία τα 250 εκατ. είναι άτομα άνω των 16 ετών.

Στον ανενεργό πληθυσμό πρέπει να προστεθούν παιδιά, συνταξιούχοι, φοιτητές, μητέρες που ασχολούνται με οικιακά και επαγγελματίες "τεμπέληδες".

Η αγωνία των αναλυτών είναι κατά πόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί η αμερικανική οικονομία, όταν σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί δεν δουλεύουν.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet