Γενικός Δείκτης:712.461.58%
EUR/USD: 1.18

Δείτε το πείραμα με το Κοράνι και τη Βίβλο και τις... απρόσμενες αντιδράσεις!

  • ( UPD -09/12/2015 16:14 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

 

Ο πόλεμος κατά του Ισλάμ είναι γνωστός στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, αλλά ένα κοινωνικό πείραμα επιβεβαίωσε τις προκαταλήψεις των ανθρώπων και απέδειξε όχι μόνο το πόσα λίγα γνωρίζουν οι άνθρωποι για το Ισλάμ αλλά και για τον Χριστιανισμό.

Το αποκαλυπτικό κοινωνικό πείραμα πραγματοποιήθηκε αρχές του μήνα στην Ολλανδία που είχε ως σκοπό να εξετάσει τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στη θρησκεία.

Ειδικότερα, δύο Ολλανδοί χρήστες του YouTube, ο Sacha Harland και ο Alexander Spoor, τους διάβαζαν χωρία από την Αγία Γραφή και μετά τους έλεγε ότι ήταν χωρία από το Κοράνι για να δει τις αντιδράσεις τους.

Το βίντεο έχει ήδη γίνει viral με πάνω από πέντε εκατομμύρια views και περισσότερα από 56.000 likes.

Άρχισαν με την ανάγνωση τυχαίων στίχων από το βιβλίο Λευιτικόν και Τιμόθεος, όπως «αν δύο άνδρες κοιμηθούν μαζί, τότε θα πρέπει και οι δύο να θανατωθούν», από το Λευιτικό 20:13.

Οι άνθρωποι που άκουγαν τα αποσπάσματα αντέδρασαν σοκαρισμένοι, χαρακτηρίζοντάς τα «γελοία» και «απίστευτα». Μια γυναίκα, ακόμη, κάλεσε τους μουσουλμάνους να «προσαρμοστούν» στο σημερινό κόσμο.

Όταν οι περαστικοί ρωτήθηκαν ποιες είναι κατά τη γνώμη τους οι διαφορές της Βίβλου και του Κορανίου οι περισσότεροι έδωσαν απαντήσεις όπως: «Ακούγοντας τα αποσπάσματα, θα σκεφτόμουν ότι το Κοράνι είναι πιο επιθετικό», «Στη Βίβλο η ιστορία λέγεται πολύ διαφορετικά», «Ο κόσμος αλλάζει και νομίζω ότι πρέπει να προσαρμοστούν».

Πώς αντέδρασαν όμως οι περαστικοί όταν έμαθαν ότι τα αποσπάσματα δεν ήταν από το Κοράνι αλλά από την χριστιανική Βίβλο; Με έκπληξη και αμηχανία...

«Είναι θέμα προκατάληψης. Προσπαθώ πάντα να μην είμαι προκατειλημμένος αλλά τελικά είμαι ήδη» είπε ένας άντρας, ενώ μια γυναίκα ανέφερε: «Φυσικά έχω ακούσει τις ιστορίες της Βίβλου, πήγα σε χριστιανικό σχολείο, αλλά δεν είχα ιδέα ότι αυτό το απόσπασμα ήταν μέσα στη Βίβλο».

Δείτε το βίντεο:

  • video icon: Yes
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet