Γενικός Δείκτης:734.490%
EUR/USD: 1.18

Δείτε το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «φάντασμα» στο εξωτικό Μπαλί

  • ( UPD -29/12/2015 15:05 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

 

Το Μπαλί δεν είναι μόνο γνωστός προορισμός διακοπών για surf, άμμο και θάλασσα, αλλά και για ένα... στοιχειωμένο ξενοδοχείο!

Πολλοί είναι οι τουρίστες που επιλέγουν να επισκεφθούν το ινδονησιακό νησί των Θεών για να δουν το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο πολυτελείας που οι ντόπιοι πιστεύουν ότι είναι στοιχειωμένο.

The Bedugul Taman Rekreasi Hotel & Resort sits on the mountains in the Bedugal area, 50km north of Kuta, on the Indonesian island of Bali

Το στοιχειωμένο Palace Hotel ή Bedugul Taman Rekreasi Hotel & Resort, βρίσκεται στα κεντρικά υψίπεδα της Bedugal, 50 χιλιόμετρα βόρεια της Kuta.

The Ghost Palace Hotel, abandoned more than 10 years ago, has become a compulsory stop for some travellers in Bali

Ο Τζέικοπ Λαουκάιτις, ένας ταξιδιώτης, ήταν αυτός που ανακάλυψε το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στη μέση της ζούγκλας.

Και αφού πέρασε ώρες εξερευνώντας το κτίριο, ο Τζέικοπ αποφάσισε να τραβήξει ένα βίντεο για να μοιραστεί το μυστηριώδες εύρημα του με τον υπόλοιπο κόσμο. Στο βίντεο, απεικονίζονται τα «σαπισμένα» δωμάτια του ξενοδοχείου, ενώ το πιο περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ένα ζευγάρι σαγιονάρες βρέθηκαν σε μια από τις εισόδους του.

Οι βεράντες του είναι γεμάτες αγριόχορτα, ενώ τα άλλοτε περίτεχνα αγάλματα έχουν καταστραφεί.

The expansive property was built in the 1990s and, for reasons unknown to this day, never opened to the public

Μερικοί λένε ότι το ξενοδοχείο χρεοκόπησε πριν ακόμα ξεκινήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και πιστεύεται μάλιστα ότι ήταν «καταραμένο» από έναν διεφθαρμένο εργολάβο ο οποίος προσπάθησε να ανταγωνιστεί άλλα ξενοδοχεία της περιοχής. Άλλοι πάλι είναι πεπεισμένοι ότι το ξενοδοχείο είναι στοιχειωμένο από εργάτες, οι οποίοι μπορεί να σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του ξενοδοχείου, αφού αναγκάστηκαν να εργαστούν σε ένα ανασφαλές περιβάλλον.

The five-star resort has been sitting unoccupied and crumbling for years in the central highlands of Bali

Ο Τζέικοπ δημοσίευσε το βίντεο του στο YouTube την 1η Δεκεμβρίου και έχει ήδη πάνω από 12.800 προβολές. Παράλληλα, έγραψε: «Ανακάλυψα ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο Μπαλί. Οι ντόπιοι το αποκαλούν: ' Το φάντασμα- Palace Hotel'».

It is not known who built the hotel or who owns it today, with some locals claiming it used to belong to Tommy Suharto, son of the late president Suharto

A massive ballroom at the Ghost Palace Hotel that was constructed in the 1990s but never opened to the public

The ruins of the massive resort that has stood abandoned in the mountains of the Bedugal region for the last decade

The rooms of the Ghost Palace Hotel are empty and devoid of personal belongings, except for this pair of flip flops found near a doorway

The resort is known locally as The Ghost Palace Hotel and legend has it that the complex is haunted

  • video icon: Yes
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required