Γενικός Δείκτης:721.671.61%
EUR/USD: 1.18

Σε ποια χώρα ζουν οι πιο χαρούμενοι εργαζόμενοι;

  • ( UPD -13/01/2016 18:48 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Oι Βέλγοι εργαζόμενοι είναι οι πιο χαρούμενοι στον κόσμο σύμφωνα με τον ανανεωμένο δείκτη της Universum, "Global Workforce Happiness Index".

H έρευνα συμπεριέλαβε 250.000 εργαζόμενους σε 55 αγορές έτσι ώστε να υπολογίσει την εργασιακή ευεξία σε διεθνές επίπεδο.

Η έρευνα είχε πλειάδα ερωτήσεων, όπως πόσο θέλουν να παραμείνουν στην εταιρεία, και εάν θα συνιστούσαν την δουλειά τους σε άλλους

1511B75-workers happiest belgium norway costa rica

Η πρώτη θέση του Βελγίου βασίζεται στο γεγονός πως οι Βέλγοι πολύ σπάνια κοιτάζουν να μεταπηδήσουν σε άλλη δουλειά, ενώ υπάρχει και μεγάλο ποσοστό ικανοποίησης.

Στη δεύτερη θέση η Νορβηγία με υψηλά ποσοστά εργασιακής ασφάλειας και αποδοχών. Η Κόστα Ρίκα στην τρίτη λόγω κυρίως της αύξησης του τουρισμού.

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η Δανία λόγω των πολύ χαμηλών ποσοστών ανεργίας και των υψηλών μισθών, όπως επίσης και των κοινωνικών μέτρων που βοηθούν στην εύρεση εργασίας αλλά και την ενσωμάτωση των μεταναστών.

Την τελευταία θέση της πεντάδας κλέβει η Νότια Αφρική όπου η πλειονότητα των επαγγελματιών αναφέρει πως είναι χαρούμενοι με την δουλειά τους.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet