Γενικός Δείκτης:706.28-0.87%
EUR/USD: 1.18

Ποιο είναι το «σύνδρομο του αγύρτη» - Βασανίζει επιτυχημένους άνδρες και γυναίκες

  • ( UPD -18/01/2016 23:48 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ήδη από το 1970 ερευνητές χρησιμοποιούσαν τον όρο "σύνδρομο του αγύρτη" για να περιγράψουν το συναίσθημα που ένιωθαν πολλοί επιτυχημένοι άνδρες και γυναίκες, ότι η επιτυχία τους είναι προϊόν απάτης και κάποια μέρα θα αποκαλυφθούν.

Το κοινό συναίσθημα των επιτυχημένων ανδρών που πάσχουν από το "σύνδρομο του αγύρτη" είναι να θεωρούν πως η επιτυχία τους είναι αποτέλεσμα λάθους και πως όλοι γύρο τους είναι πολύ πιο έξυπνοι από αυτούς.

Για πολλά χρόνια η επιστημονική κοινότητα, αναφέρει ο Business Insider, πίστευε πως το "σύνδρομο του αγύρτη", αφορούσε περισσότερο τις γυναίκες, όμως έρευνες έδειξαν πως το πιο πιθανό είναι να συμβεί σε άνδρες.

Η ψυχολόγος του Harvard Amy Cuddy περιγράφει την εμπειρία της, όταν και μετά από ομιλία της για το σύνδρομο το 2012 δέχτηκε εκατοντάδες email ανθρώπων που της περιέγραφαν ότι έπασχαν από το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Έρευνες έδειξαν ότι οι άνδρες είναι πιο δύσκολο να μιλήσουν για το σύνδρομο αφού ντρέπονται γι αυτό, ενώ σύμφωνα με την Pauline Rose Clance - ερευνήτρια της συγκεκριμένης έρευνας - υπό το καθεστώς της ανωνυμίας οι άνδρες παραδέχονται ότι πάσχουν από το "σύνδρομο του αγύρτη".

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του συνδρόμου που δεν αφήνει τους επιτυχημένους άνδρες και γυναίκες να χαρούν την επιτυχία τους, είναι η δημοσιοποίησή του.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet