Γενικός Δείκτης:719.531.3%
EUR/USD: 1.17

Πώς πάνε οι αστροναύτες τουαλέτα;

  • ( UPD -22/01/2016 11:55 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

 

Ο αστροναύτης Tim Peake όντας σε αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) δίνει απάντηση σε ένα μεγάλο ερώτημα: πώς οι αστροναύτες πηγαίνουν στην τουαλέτα στο διάστημα;

Στο βίντεο που ανέβασε στο YouTube στην σελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, ο 43χρονος αστροναύτης εξηγεί μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που του κάνουν.

http://i4.mirror.co.uk/incoming/article6509070.ece/ALTERNATES/s615b/PAYBritish-astronaut-Tim-Peake.jpg

«Και η απάντηση στο μεγαλύτερο ερώτημα όλων 'πώς θα πάτε στην τουαλέτα στο διάστημα', είναι πραγματικά πολύ απλή», εξηγεί ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, όπως λέει, για την ούρηση χρησιμοποιείται ένας σωλήνας με ανεμιστήρα ο οποίος δημιουργεί ένα φαινόμενο αναρρόφησης, ώστε τα σταγονίδια από τα ούρα δεν «πετούν» σε όλο τον Διαστημικό Σταθμό. Τα ούρα ανακυκλώνονται σε νερό, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί!

Ακόμα, ο αστροναύτης επειδή δεν μπορεί πραγματικά να «καθίσει» σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, αλλά χρησιμοποιεί έναν λευκό «θρόνο» γνωστός και ως το δοχείο στερεών αποβλήτων. Το δοχείο είναι συνδεδεμένο με σωλήνα, ώστε να απορροφά το σύνολο των αποβλήτων σε μια τσάντα. Το δοχείο στερεών αποβλήτων αλλάζεται κάθε 10 ημέρες για ένα πλήρωμα τριών ατόμων.

  • video icon: Yes
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet