Γενικός Δείκτης:710.27-0.31%
EUR/USD: 1.17

Η «επανάσταση» του δικτύου - Κατάφερε να περάσει 48 ώρες σε Εικονική Πραγματικότητα!

  • ( UPD -01/02/2016 11:17 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Δύο ημέρες ζούσε σε κατάσταση εικονικής πραγματικότητας, ένας άντρας ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό την εντυπωσιακή αυτή εμπειρία.

Ο Thorsten Wiedemann, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του A MAZE Festival, πρόσφατα πέρασε 48 ώρες μέσα σε πλασματικούς κόσμους, στο Game Science Center του Βερολίνου. H performance του Wiedemann και της σχεδιάστριας του Lucid Tips, Sara Lisa Vogl με τίτλο Disconnected, έλαβε χώρα σε ένα HTC Vine και συμπεριέλαβε διάφορους VR κόσμους, περιβάλλοντα και προγραμματιστικές ρουτίνες.

https://thecreatorsproject-images.vice.com/content-images/contentimage/no-slug/327410aa3bda71ce19b7ea63114e3cad.jpg

Ο Wiedemann δήλωσε στο The Creators Project, πως το Disconnected δεν ήταν μια παράσταση αντοχής. Τόσο εκείνος όσο και η Vogl, εικάζουν πως στο μέλλον, αρκετός κόσμος θα περνάει ένα μεγάλο τμήμα του χρόνου μέσα σε κόσμους εικονικής πραγματικότητας. Για αυτούς τους μελλοντικούς VR χρήστες, δεν θα είναι μια μαζική άσκηση αντοχής, αλλά η ελεύθερη πρόσβαση σε ανεξερεύνητους κόσμους, καθώς και μια δυνατότητα να γνωρίσουν νέες μορφές τέχνης, εκπαιδευτικών μεθόδων καθώς και αναρίθμητων άλλων επιλογών.

«Το 2026, θα είναι απόλυτα φυσιολογικό να πηδήξεις μέσα στον κόσμο του VR και να συναντήσεις τους φίλους σου από όλον τον κόσμο σε Social VR Rooms και από εκεί να βιώσετε τρελές περιπέτειες», εξηγεί ο Wiedemann. «Μια μεγάλη παραμονή όμως εκεί θα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερη».

https://pbs.twimg.com/media/CYWjWbVWwAA_Lum.jpg

Η Vogl προγραμμάτισε τον χρόνο του Wiedeman, ώστε να παίξει τένις ενάντια στον εαυτό του, να πάνε βόλτα χέρι-χέρι μέσα στον κόσμο του Lucid Trips και να δημιουργήσει φλεγόμενους χιονάνθρωπους με ένα VR πρόγραμμα το οποίο μοιάζει πολύ με το Microsoft Paint και το MacPaint. Ο Wiedemann έκανε όμως και άλλα πράγματα με τον VR χρόνο του: χάιδεψε μια γάτα ενώ έλυνε γρίφους στο Fantastic Contraption, προσπάθησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα σκι με το VRLympix, κυνήγησε και σκότωσε κόσμο στο Hover Junkers, πέρασε χρόνο με τους φίλους του στο AltspaceVR, ταξίδεψε σε μαγικά μέρη με τους νέους του φίλους στο VRChat, πόζαρε με ροζ κοστούμι ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στον Λευκό Οίκο, εξαφανίστηκε πολλές φορές στην αίθουσα αναμονής του SteamVR και χαλάρωσε για μερικές ώρες στο VR διόραμα Blocked In. Μεταξύ πολλών άλλων.

https://thecreatorsproject-images.vice.com/content-images/contentimage/no-slug/2c222f0c6fe0caf6d94e60a082ae8e49.jpg

Όλα τα παραπάνω έγιναν χωρίς διακοπές στον ήχο ή την εικόνα, ενώ αυτοί οι κόσμοι, πολλοί από τους οποίους ήταν demos, δίνονταν στον Wiedemann και την Vogl σε πραγματικό χρόνο.

«Ο κόσμος που ακολουθούσε το event, επικοινωνούσε μαζί μου μέσω chat και μου ζητούσε να παίξω τα παιχνίδια τους», λέει η Vogl.

«Μου έκανε εντύπωση το πόσο περίεργα αισθάνθηκα», λέει ο Wiedemann. «Είχα ειδική υγρή τροφή, άφθονο νερό, τσάι, μια κούπα καφέ για πρωινό, πολλές σοκολάτες και μπανάνες, καθώς και ειδικά φάρμακα για να μην χρειαστώ τουαλέτα κατά την διάρκεια της performance. Μερικοί επισκέπτες έφεραν πατατάκια, λουκάνικα, καθώς και πίτσα όταν ζητούσα κάτι αλμυρό. Για το επόμενο ταξίδι, θα κοιτάξω ποιοι διατροφικοί συνδυασμοί θα ήταν καλύτεροι για το σώμα και το μυαλό μου».

Μετά το Disconnected, ο Wiedemann είναι πεπεισμένος πως τα «μεγάλα VR ταξίδια» είναι απολύτως εφικτά και πως η τωρινή τεχνολογία μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν μια κρίση πανικού που τον έπιασε στην 25η ώρα παραμονής του, όταν έφτασε πολύ κοντά στο να τα παρατήσει.

https://pbs.twimg.com/media/CYWvUK_WYAAEFy6.png

«Δεν είχα κάποιο σωματικό πρόβλημα, δεν με έκαιγαν τα μάτια μου, δεν είχα πονοκεφάλους ή ναυτία. Ο δρόμος για το μέλλον είναι πλέον έτοιμος. Χρειαζόμαστε πια μόνο αποκλειστικά σχεδιασμένο υλικό για να έχουμε έτσι μια πλήρως ολοκληρωμένη εμπειρία, κάτι που νομίζω ότι θα το έχουμε μέχρι το 2026. Τι είναι όμως τελικά ο χρόνος. Σκοπεύω λοιπόν να πειραματιστώ ακόμα περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση».

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet