Γενικός Δείκτης:757.98-0.64%
EUR/USD: 1.19

Πώς ένας άνθρωπος έλυσε το μυστήριο της δικής του εξαφάνισης έπειτα από 30 χρόνια

  • ( UPD -13/02/2016 09:36 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Εδώ και 30 χρόνια, o Edgar Latulip ήταν εξαφανισμένος. Δεν θυμόταν το όνομά του ούτε μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι ζούσε 80 μίλια από το σπίτι από όπου είχε εξαφανιστεί και όλοι πίστευαν ότι είχε πεθάνει.

Ο Edgar Latulip ήταν 21 ετών όταν εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Kitchener στο Οντάριο, τον Σεπτέμβριο του 1986, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror. Κανείς δεν τον είχε δει από τότε.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της ιστορίας αυτής, είναι ότι ο ίδιος ο άντρας, έλυσε το μυστήριο.

Ο 50χρονος πλέον, έχοντας μια ξαφνική αναλαμπή τον Ιανουάριο, είπε σε μια κοινωνική λειτουργό ποιος ήταν. Ένα τεστ DNA που ακολούθησε επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του. Η μητέρα του είπε στο CTV News ότι δεν είχε ακόμη μιλήσει με τον γιο της, αλλά ήταν συγκλονισμένη που έμαθε ότι ήταν ζωντανός.

Molecular Genetics Technical Specialist Jaime Wendt looks at a slide containing DNA at the Human and Molecular Genetics Center Sequencing Core at  the Medical College of Wisconsin in Milwaukee, Wisconsin, May 9, 2014. REUTERS/Jim Young

Ο νεαρός άνδρας που υποβαλλόταν σε θεραπεία σε νοσοκομείο της περιοχής μετά από απόπειρα αυτοκτονίας εξαφανίστηκε και η αστυνομία τότε πίστεψε ότι μπορεί ακόμα και να έχει ταξιδέψει στους Καταρράκτες του Νιαγάρα για να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με το Guelph Mercury.

Μετά την άφιξή του στον Νιαγάρα, ο Latulip φέρεται να ακολούθησε μία διαδρομή προς το St. Catharines του Οντάριο. Στο δρόμο όμως έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να υποστεί ολική απώλεια μνήμης.

Ο Latulip παρέμεινε στην πόλη του St. Catharines για τα επόμενα 30 χρόνια, ζώντας ουσιαστικά χωρίς να γνωρίζει τίποτα για το παρελθόν του.

ΚΑΝΑΔΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ 2

Η μητέρα του, Sylvia Wilson, φοβόταν για το γιο της, ο οποίος είχε διανοητικά την ηλικία ενός μικρού παιδιού, ότι μπορεί να είχε κακοποιηθεί ή σκοτωθεί κατά λάθος. Μιλώντας μάλιστα πριν από μόλις δύο χρόνια, είπε: «Όταν ο Edgar εξαφανίστηκε, αρρώστησα και πήρα άδεια από την δουλειά μου. Ήμουν κοντά σε έναν νευρικό κλονισμό. Έχοντας μια απάντηση για το τι έγινε θα σήμαινε μια ολοκλήρωση σε όλο αυτό».

Η απάντηση που ζητούσε η μητέρα τελικά ήρθε μόλις την περασμένη Τετάρτη όταν η αστυνομία αποκάλυψε ότι ο Latulip ήταν ζωντανός και καλά στη υγεία του και ζούσε μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που είχε εξαφανιστεί.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Latulip είχε υποστεί κάποιου είδους τραυματισμό στο κεφάλι που τον έκανε να χάσει τη μνήμη του. Ο ντετέκτιβ Duane Gingerich είπε μάλιστα στο CTV News: «Είναι η μόνη περίπτωση, απ' όσο ξέρω, όπου καταφέραμε να βρούμε κάποιον που έλειπε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

http://t4.aimg.sk/magaziny/2TM9lczHSuyQ7QlWiyci-g~Edgar-Latulip-sa-po-30-rokoch-vr-ti-do-mesta-ktor-opustil-predt-m-ako-stratil-pam.jpg?t=LzB4MDo5OTh4NTYyLzY0MHgzNTgvdG9w&h=JL39zQUWrgrhdbeN4-DQaw&e=2145916800&v=3

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required