Γενικός Δείκτης:822.770.45%
EUR/USD: 1.0641

Πώς απατεώνες «εκμεταλλεύονται» τους μοναχικούς ανθρώπους

  • ( UPD -15/02/2016 14:30 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά και από την άλλη, υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που βρίσκουν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τους συναισθηματικά ευάλωτους ανθρώπους.

Η έρευνα της KPMG έδειξε ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να εκμεταλλεύονται singles που γνωρίζουν σε dating sites και να τους κλέβουν χρήματα.

Ο James Maycock, διευθυντής της KPMG, δήλωσε ότι οι απατεώνες παρουσιάζονται ως ενδιαφερόμενοι με μοναδικό σκοπό να κερδίσουν την εμπιστοσύνη ευάλωτων συναισθηματικά ανθρώπων και να εκμεταλλευτούν τον καλό τους χαρακτήρα.

«Με αυτό τον τρόπο στοχεύουν σε πολλαπλά θύματα ταυτόχρονα, διατηρώντας παράλληλα το κόστος και τα γενικά έξοδα χαμηλά», δήλωσε ο Maycock.

Μέλη τέτοιων sites έχασαν συνολικά 3,2 εκατομμύρια λίρες από απάτες το 2015, σύμφωνα με την έρευνα της KPMG, η οποία μετρά τις περιπτώσεις απάτης με απώλειες ύψους 100.000 λιρών ή παραπάνω.

Ένας απατεώνας εξαπάτησε πέντε γυναίκες, κλέβοντάς τους 180,000 λίρες και χρησιμοποίησε τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει έναν «πολυδάπανο τρόπο ζωής».

Ο Maycock είπε μάλιστα ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η τέλεια στιγμή για «απάτη» καθώς οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την καλή φύση των μοναχικών ανθρώπων.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required