Γενικός Δείκτης:709.89-0.36%
EUR/USD: 1.18

Πώς να βγάλετε χρήματα τρώγοντας... μπανάνες!

  • ( UPD -24/02/2016 11:45 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Θέλετε να βγάλετε εύκολα χρήματα; Δεν έχετε να κάνετε τίποτα παραπάνω από το φάτε μερικές... μπανάνες. Οι επιστήμονες της Αϊόβα δίνουν 900 δολάρια σε φοιτητές με την προϋπόθεση να φάνε τρεις μπανάνες.

Ωστόσο, αν και φαίνεται κάτι απλοϊκό για ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, στην πραγματικότητα δεν είναι διότι μερικές από τις μπανάνες έχουν τροποποιηθεί γενετικά για να παράγουν μεγάλες ποσότητες β-καροτένιο, ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθάει το σώμα μας αν παράγει βιταμίνη A.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι μετά την έγκρισή τους, αυτές οι μπανάνες θα αναπτυχθούν στην Ουγκάντα, όπου η ανεπάρκεια βιταμίνης Α είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Οι μεταλλαγμένες αυτές γενετικά μπανάνες αναπτύχθηκαν στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο στο Queensland της Αυστραλίας με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates.

Και μπορεί να φαίνεται παράλογη αυτή η πράξη ωστόσο, είναι συνηθισμένο φαινόμενο να δίδονται χρήματα σε ανθρώπους που αποφασίζουν να λάβουν μέρος σε κάποιο πείραμα αφού πάντα ενέχουν κίνδυνοι για την υγεία όταν μια έρευνα είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet