Γενικός Δείκτης:757.49-0.57%
EUR/USD: 1.18

Γιατί δεν πρέπει να ξαναπετάξετε ΠΟΤΕ τα σακουλάκια σιλικόνης που βρίσκετε στις συσκευασίες προϊόντων

  • ( UPD -02/03/2016 12:03 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Όσοι μέχρι τώρα πιστεύατε ότι αυτά τα σακουλάκια σιλικόνης που βρίσκετε παντού στις συσκευασίες προϊόντων, είναι άχρηστα και τα πετούσατε, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

Το τζελ αυτό που δεν είναι τόσο συμπαγές όσο φαίνεται, χρησιμεύει στην απορρόφηση της υγρασίας που μπορεί να αλλοιώσει ή να προκαλέσει βλάβες στα προϊόντα. Έτσι, τοποθετείται σε κάθε συσκευασία.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/71/SilicaGel.jpg

Η σιλικόνη αυτή καθεαυτή δεν είναι τοξική, αν και συχνά προστίθεται σε αυτήν ένα τοξικό συστατικό που την κάνει να αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με υγρασία. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, η σιλικόνη είναι ασφαλής, εφόσον βρίσκεται πάντα μέσα στο σακουλάκι.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς, όπως στην τσάντα του γυμναστηρίου για να αποτρέψει την δημιουργία βακτηρίων, για να «σώσει» ένα βρεγμένο κινητό από το να πάρει υγρασία, να διατηρήσετε παλιές φωτογραφίες, να κάνετε πιο εύκολη την οδήγησή σας όταν έχει υγρασία τοποθετώντας τα στο ταμπλό, να επιμηκύνετε την ζωή του ξυραφιού κ.α

  • video icon: Yes
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required