Γενικός Δείκτης:818.63-1.39%
EUR/USD: 1.17

Πού και πώς το Game of Thrones έλυσε το πρόβλημα της ανεργίας!

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Κι όμως, μπορεί η Ισπανία να βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά την ανεργία (πρώτη είναι η Ελλάδα) στην Ευρώπη, ωστόσο, μια πόλη της μεσογειακής χώρας κατόρθωσε να εξαφανίσει την ανεργία... εν μια νυκτί και να «απογειώσει» την οικονομία της.

Η μέχρι πρότινος άγνωστη πόλη, Οσούνα, άρχισε να δέχεται πλήθος τουριστών όταν ανακοινώνθηκε η συμφωνία για τα γυρίσματα του 5ου κύκλου της γνωστής σειράς Games of Thrones.

osuna.png

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι έγιναν στην περιοχή τα γυρίσματα της παγκόσμιας αυτής επιτυχίας, χιλιάδες τουρίστες άρχισαν να συρρέουν στη μικρή πόλη της Ισπανίας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη Σεβίλλη. Η μόλις 20.000 κατοίκων πόλη, είχε 34,7% ποσοστό ανεργίας. Ξαφνικά, η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων βρήκαν δουλειά, καθώς χρειάστηκε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τουρισμό. Χιλιάδες φαν της σειράς θέλησαν να κάνουν διακοπές στην πόλη και να βρεθούν στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του 5ου κύκλου του Games of Thrones.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της μικρής πόλης, κάθε χρόνο η πόλη του δεχόταν περίπου 15.000 τουρίστες, οι οποίοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τις ταυρομαχίες, στην αρένα. Μετά τα γυρίσματα, οι τουρίστες ξεπερνούν κάθε χρόνο τους 40.000, δηλαδή υπήρξε μία αύξηση 175% των τουριστικών ροών. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν μεγάλες ανάγκες για την εξυπηρέτηση ενός αριθμού ανθρώπων διπλάσιων από τον πληθυσμό της πόλης. Άπαντες βρήκαν δουλειά, η ανεργία εξαφανίστηκε και πόλη Οσούνα ανθεί οικονομικά.

osuna2.jpg

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στις περιοχές της Κροατίας, της Ισλανδίας και στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, όπου είχαν γυριστεί οι προηγούμενοι κύκλοι του Games of Thrones.

osuna3.jpg

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required