Γενικός Δείκτης:710.27-0.31%
EUR/USD: 1.18

Πώς να πιάσετε το drone που σας ενοχλεί!

  • ( UPD -10/03/2016 11:08 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

 

Μια ιδιόμορφη αντι-drone συσκευή που αναμένεται να «ταράξει» την αγορά, μοιάζει να έχει εμπνευστεί από τα κατορθώματα του Spider-Man.

Στα πλαίσια της γενικότερης αμφιβολίας για τα drones που εμφανίζονται όλο και πιο συχνά, ακόμα και σε μέρη που δεν πρέπει να υπάρχουν, πολλοί είναι αυτοί που έχουν επικεντρωθεί στην ανάπτυξη λύσεων που αποσκοπούν στο να τα κρατήσουν μακριά από γήπεδα, αεροδρόμια και κυβερνητικά κτίρια.

Οι περισσότερες λύσεις αναχαίτισης drones, έχουν επικεντρωθεί στην εναέρια μάχη, αλλά το SkyWall 100 έχει μια διαφορετική προσέγγιση. Ο στόχος δεν είναι η καταστροφή του drone, αλλά η αρπαγή του στον αέρα. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα βλήμα αέρος που περιέχει ένα δίχτυ.

via GIPHY

Το SkyWall 100 αναπτύχθηκε από μια ομάδα Άγγλων τεχνικών και διαθέτει «κανόνι» που ζυγίζει 10 κιλά και μπορεί να προσαρμοστεί στον ώμο του σκοπευτή. Λειτουργεί με πεπιεσμένο αέρα και μπορεί να στείλει ένα δίχτυ ψηλά για να «πιάσει» το προκλητικό drone. Μπορεί να συλλάβει drone σε ύψος 100 μέτρων.

Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα έξυπνο λογισμικό που διορθώνει αυτόματα την διαδρομή και την απόσταση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, την ώρα που γίνεται η στόχευση.

via GIPHY

Μετά το τράβηγμα της σκανδάλης το SkyWall 100 αποστέλλει ένα βλήμα που περιέχει ένα δίχτυ, προκειμένου να μπλεχτεί στους έλικες του drone πριν ανοίξει ένα αλεξίπτωτο και τα παρασύρει απαλά στο έδαφος.

via GIPHY

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για την τιμή ή τη διαθεσιμότητα του «όπλου», αλλά οι πρώτες μονάδες προγραμματίζεται να διατεθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Δείτε το βίντεο

  • video icon: Yes
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet