Γενικός Δείκτης:757.49-0.57%
EUR/USD: 1.18

Αυτή είναι η πρώτη μπύρα που φτιάχνεται από... ανακυκλωμένα λύματα!

  • ( UPD -17/03/2016 10:18 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η αιτία της καταστροφικής ξηρασίας που χτύπησε την Καλιφόρνια, προκαλώντας τη χειρότερη λειψυδρία των τελευταίων δεκαετιών.

Οι Καλιφορνέζοι φαίνεται να συμφωνούν ότι η επένδυση σε τεχνολογίες άρδευσης, εξοικονόμηση νερού και ανακύκλωσης, είναι στρατηγικές που θα μειώσουν τις επιπτώσεις αυτής της ξηρασίας.

Στο πλαίσιο αυτό μία εναλλακτική λύση για την κατάσταση στην Καλιφόρνια, η οποία δεν προέρχεται από τους κρατικούς μηχανισμούς, βρίσκεται στην... μπύρα!

Oak barrels containing beer

Η ζυθοποιία Half Moon Bay Brewing Company φτιάχνει μπύρα χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα λύματα. Το νερό, που λαμβάνεται από τους νεροχύτες, τις ντουζιέρες και τα πλυντήρια ρούχων, δεν έχει επηρεάσει τη γεύση της μπύρας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η ζυθοποιία έχει εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα επεξεργασίας για την εξοικονόμηση νερού και παράλληλα χρηματοδότησε τη διάνοιξη δύο νέων πηγαδιών, κάτι το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά μια περιοχή που αναμένεται να ξεμείνει εντελώς από νερό στους επόμενους μήνες.

Το σύστημα EcoVolt θα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα λύματα με τα οποία θα τροφοδοτεί το 10% από τα 7,8 εκκατομύρια γαλόνια (περίπου 30 εκατ. λίτρα) που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο η ζυθοποιία για να παράξει 72.000 βαρέλια μπίρα.

Επίσης, θα παράγει αρκετό βιοαέριο ώστε να ελαττώσει κατά 50% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, τα πηγάδια θα αυξήσουν τη δυνατότητα αποθήκευσης νερού της περιοχής κατά 40% σε σχέση με τώρα.

Δείτε το βίντεο εδώ

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required