Γενικός Δείκτης:820.520.7%
EUR/USD: 1.0641

Γιατί το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο θυμίζει την... Kim Kardashian!

  • ( UPD -28/03/2016 10:13 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο είναι σχεδόν έτοιμο για απογείωση.

Το γιγάντιο αερόπλοιο, έχει δανειστεί στοιχεία από τα συμβατικά αεροσκάφη, ενώ κινείται με έλικες ελικοπτέρου. Αυτό που είναι όμως πραγματικά εντυπωσιακό, είναι το γεγονός πως το Airlander-10 στην όψη μοιάζει με τα οπίσθια της δημοφιλούς για τα χαρίσματά της, Kim Kardashian!

ass.JPG

Στην πρώτη φάση δοκιμών, το αερόπλοιο της Hybrid Air Vehicles (HAV) θα μεταφέρει μόνο εμπορεύματα. Αργότερα, θα διαμορφωθεί η καμπίνα επιβατών σε 48 διακεκριμένες θέσεις, προσφέροντας απίστευτο επίπεδο χλιδής που μόνο με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο θα μπορεί να συγκριθεί.

arda4

Σκοπός της ιπτάμενης μηχανής, είναι να πετάει αργά και σε χαμηλό ύψος, πάνω από τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Οι επιβάτες θα απολαμβάνουν τη θέα από τεράστια παράθυρα που θα εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή, ενώ παράλληλα θα δέχονται υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλού επιπέδου. Υπάρχει επίσης δυνατότητα το Airlander να εκτελεί κανονικά δρομολόγια, πετώντας σε ύψος μέχρι 20.000 πόδια.

GettyImages-516810724.jpg

Το νέο αεροσκάφος που κατασκευάζει η HAV είναι με διαφορά το μεγαλύτερο στον κόσμο, έχει εμβαδό γηπέδου ποδοσφαίρου (92 μέτρα μήκος - 43,5 μέτρα πλάτος) και είναι ψηλό σαν 6 διώροφα λεωφορεία (26 μέτρα). Εκτός από το τεράστιο μέγεθός του, το Airlander-10 υπερτερεί σε σχέση με τα συμβατικά αεροσκάφη γιατί απογειώνεται σχεδόν κάθετα, χωρίς να χρειάζεται διάδρομο απογείωσης.

GettyImages-516810734.jpg

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required