Γενικός Δείκτης:721.671.61%
EUR/USD: 1.17

Τα chatbots έτοιμα να αντικαταστήσουν τα apps των κινητών!

  • ( UPD -31/03/2016 10:51 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τί έπεται των smartphones και των εφαρμογών τους; Τα chatbots, σύμφωνα με την Microsoft. Το Bloomberg Businessweek αυτής της εβδομάδας αποκάλυψε πως σκοπεύει να επικεντρωθεί στα chatbots, η στα προγράμματα με τεχνητή νοημοσύνη που θα μας βοηθούν να κάνουμε απλά πράγματα όπως το να κλείσουμε εισιτήρια για μία πτήση ή να συμμαζέψουμε τα λογιστικά μας.

Η εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει περισσότερα demos με τα πειράματά της την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ετήσιου συνεδρίου στο Σαν Φρανσίσκο.

Τα chatbots είναι ένα καινούριο και γοργά αναπτυσσόμενο trend στον κόσμο της τεχνολογίας. Το Echo, ηχείο της Amazon έχει τη βοηθό "Alexa" στην οποία μπορεί κανείς να μιλήσει και να παραγγείλει πράγματα από τις ιστοσελίδες της Amazon, να λάβει πληροφορίες για τον καιρό, την κίνηση ή να διαλέξει μουσική. Το Facebook Messenger έχει ένα chatbot το οποίο λέγεται Μ και το οποίο μπορεί να κάνει σχεδόν το πάντα, ακόμη και να κάνει πλάκα στους φίλους σας.

Σύμφωνα με την είδηση του Bloomberg, η προσπάθεια της Microsoft για να μπει δυναμικά στα chatbots αποτελεί το πρώτο μεγάλο πρότζεκτ το οποίο προώθησε αποκλειστικά ο CEO της εταιρείας Satya Nadella, δύο χρόνια μετά την ανάθεσή του στη θέση. Οι βλέψεις του Nadella επικεντρώνονται στο γεγονός πως τα chatbots είναι "πιο φυσικά για να κάνουν αυτά που θέλουν οι άνθρωποι" από τις εφαρμογές. Ο Nadella θα κάνει επίδειξη εργαλείων για τον προγραμματισμό της τεχνητής νοημοσύνης στο συνέδριο, σύμφωνα με το Bloomberg.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet