Γενικός Δείκτης:594-0.32%
EUR/USD: 1.0887

Αγρότες-ρομπότ σώζουν την Ιαπωνία

  • ( UPD -03/05/2016 10:49 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σπέρνουν, θερίζουν και δεν κοστίζουν...

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ιαπωνίας είναι η γήρανση του πληθυσμού της. Αποτέλεσμα αρκετοί κλάδοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με έλλειψη προσωπικού. Ένας εξ αυτών είναι και ο αγροτικό. Όμως οι Ιάπωνες – γνωστοί για την πρωτοπορία τους σε τεχνολογικό επίπεδο – βρήκαν τη λύση: αγρότες-ρομπότ και αυτοκινούμενα τρακτέρ!

robots3.jpg

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, Hiroshi Moriyama, ο οποίος θα παρουσιάσει την ιδέα του στη διήμερη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας του G7 που πραγματοποιείται στην Ιαπωνία.

robot.jpg

Με δεδομένο ότι η μέση ηλικία του Ιάπωνα αγρότη φθάνει στα 67, ο κ. Moriyama αναζητά εναγωνίως λύσης ώστε η χώρα του να μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των πολιτών της, σε μία εποχή που δεκάδες αγρότες συνταξιοδοτούνται αλλά οι νέοι δεν φαίνονται πρόθυμοι να αναλάβουν μία ούτως ή άλλως σκληρή δουλειά όπως αυτή.

robots1.jpg

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, η μέση ηλικία των αγροτών σε παγκόσμιο επίπεδο φθάνει στα 60 έτη, με την Ιαπωνία να έχει δαπανήσει περί των 36 εκατ. δολαρίων από την αρχή του τρέχοντος έτους προκειμένου να αναπτύξει 20 διαφορετικούς τύπους ρομπότ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής.

robots4.jpg

 

 

 

 

 

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No