Γενικός Δείκτης:593.98-0.32%
EUR/USD: 1.0897

Δείτε τις πέντε φθηνότερες χώρες του κόσμου

  • ( UPD -09/05/2016 17:17 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

 

Ακόμη και σε εποχές που είναι αρκετά δύσκολες και ο καθένας μετρά ακόμη και το τελευταίο σεντ, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες χώρες στις οποίες το κόστος διαβίωσης μπορεί να θεωρηθεί αρκετά φθηνό.

Σε πρόσφατη έρευνά της η αμερικανική GoBankingRates δημιούργησε μία κατάταξη με τις χώρες που είναι πολύ πιο φθηνές για να ζήσει κάποιος από τις ΗΠΑ, λαμβάνοντας ως μέτρο σύγκρισης την πόλη της Ν. Υόρκης και ορισμένα οικονομικά μεγέθη, όπως η αγοραστική δύναμη, το μέσο ενοίκιο αλλά και ο πληθωρισμός.

Τηρουμένων των αναλογιών τα ίδια περίπου ισχύουν – αναφορικά με την τελική «τιμή» - και για τους κατοίκους ορισμένων ευρωπαϊκών πόλεων και όχι μόνο της Ν. Υόρκης.

Σύμφωνα με την έρευνα φθηνότερη χώρα για να ζήσει κάποιος είναι το Μαρόκο, ενώ ακριβότερη η Νότιος Αφρική. Όσο για τις πέντε πιο συμφέρουσες οικονομικά χώρες είναι οι ακόλουθες:

Λευκορωσία

Minsk

Με δεδομένο ότι τα μέσα έξοδα ανά μήνα (διατροφή, μετακίνηση κτλ) φθάνουν στα 450 δολάρια και το μέσο ενοίκιο για ένα δυάρι στα 440 δολάρια τον μήνα, ένας άγαμος με μισθό ακόμη και κάτω από 1.000 δολάρια, μάλλον δεν θα περάσει άσχημα, μένοντας στην πρωτεύουσα της χώρας, Μινσκ.

Περού

lima

Τα μηνιαία έξοδα διαβίωσης και ενοικίου στην πρωτεύουσα Λίμα είναι λίγο υψηλότερα από τα 900 δολάρια και μάλιστα για κάποιον που ζει στο κέντρο της πόλης.

Λιθουανία

Η ύπαρξη αναταραχών σαφώς μπορεί να καθιστά κάποιον διστακτικό στο να ζήσει στο Βίλνιους. Η Λιθουανία, όμως, είναι μία χώρα που προσφέρει αρκετές ευκαιρίες και σε επαγγελματικό επίπεδο, οπότε πιθανώς να θέλει κάποιος να δοκιμάσει την τύχη του.

Κροατία

zagreb

Ένα δυάρι κοστίζει 356 δολάρια μηνιαίως, όντας ένα από τα φθηνότερα στην κατάταξη της GoBankingRates. Ταυτόχρονα το Ζάγκρεμπ είναι αδιαμφισβήτητα μία πολύ όμορφη και κυρίως ανθρώπινη πόλη για να ζήσει κάποιος.

Μαρόκο

rabat

Τα συνολικά μηνιαία έξοδα για ένα άτομο φθάνουν στα 750 δολάρια, ενώ θα πρέπει να προσθέσει κάποιος στα συν του Μαρόκου και της πρωτεύουσας του Ραμπάτ, τον αέρα εξωτισμού που διαθέτουν.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No