Fine Living

Επιμέλεια: Φώτης Τσιμέλας

x

Ferrari: Μήνυση στις ΗΠΑ – Γιατί κατηγορείται

Τι ισχυρίζεται κάτοικος της Καλιφόρνια - Σιγή ιχθύος από την εταιρεία

newsroom

Unilever: Διαχωρίζει την μονάδα παγωτού – Κινδυνεύουν 7.500 θέσεις εργασίας

Οι μετοχές της Unilever έχουν υποχωρήσει κατά 6,6% τον τελευταίο χρόνο -

newsroom

Morgan Stanley: Η Ινδία έρχεται με φόρα – Μνήμες από την εκτόξευση στις αρχές του αιώνα (γράφημα)

newsroom

Ιστορικό ράλι για τις τιμές του κακάο – Διπλασιάστηκαν από τις αρχές του 2024

newsroom

Γιατί η Goldman Sachs «βλέπει» τώρα τρεις μειώσεις επιτοκίων της Fed φέτος αντί για τέσσερις

newsroom

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

array(10) {
 [0]=>
 object(WP_Post)#4269 (25) {
 ["ID"]=>
 int(1624530)
 ["post_author"]=>
 string(2) "10"
 ["post_date"]=>
 string(19) "2024-03-19 13:41:45"
 ["post_date_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-19 11:41:45"
 ["post_content"]=>
 string(10090) "Ο όμιλος webhotelier | primalres, ηγέτης στη διάθεση προηγμένων τεχνολογιών στο χώρο του Τουρισμού, συμβάλλοντας διαρκώς εδώ και 15 χρόνια στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων του κλάδου της Φιλοξενίας, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη διάθεσης του roompay. Αποτέλεσμα στρατηγικής συνεργασίας με τη Viva.com, ηγετική Ευρωπαϊκή technology bank και πρωτοπόρο στην ανάπτυξη τεχνολογιών πληρωμών, το roompay είναι μία καινοτομική omnichannel πλατφόρμα διαχείρισης συναλλαγών, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του Ευρωπαϊκού κλάδου Φιλοξενίας. Ανάμεσα στα πολλαπλά ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της συγκαταλέγονται η ταχύτητα, η αξιοπιστία, η εξοικονόμηση πόρων, ο ορθολογισμός λειτουργίας, αλλά και η βελτιστοποίηση της εμπειρίας του πελάτη.

Το roompay, σε συνεργασία με τη Viva.com, παρέχει τη δυνατότητα στα καταλύματα όλων των ειδών να αποδέχονται 38+ μεθόδους πληρωμής και να διαχειρίζονται συναλλαγές πριν την άφιξη, κατά την παραμονή, αλλά και μετά την αναχώρηση του πελάτη. Οι επιχειρήσεις μπορούν γρήγορα και με ασφάλεια μέσα από το περιβάλλον της μηχανής κρατήσεων webhotelier, αλλά και μέσα από το περιβάλλον δημοφιλών προγραμμάτων διαχείρισης καταλυμάτων (Property Management Systems) να πραγματοποιούν μεγάλο εύρος εργασιών, όπως χρεώσεις καρτών τόσο από απευθείας κρατήσεις όσο και από κρατήσεις Online Travel Agents, να δημιουργούν payment links, να προεγκρίνουν ποσά, αλλά και να κατευθύνουν εντολές πληρωμών σε οποιοδήποτε Point of Sales Terminal (Τερματικό Σημείου Πώλησης) εντός της επιχείρησης. Στο πλαίσιο των συνεργιών με τα δημοφιλή Property Management Systems, εντάσσεται και η στρατηγική συνεργασία της webhotelier | primalres με την Eurotel η οποία θα συμμετάσχει με μειοψηφική συμμετοχή στη θυγατρική εταιρεία που διαχειρίζεται το roompay. Η Eurotel είναι επίσημη αντιπρόσωπος της Oracle Hospitality (πρώην Micros – Fidelio) κορυφαία στον κόσμο εταιρεία εξοπλισμού και λύσεων για τον κλάδο των ξενοδοχείων και της εστίασης.

Το roompay αξιοποιεί όλα τα κανάλια πληρωμών, συνθέτοντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία απρόσκοπτων online και in-person συναλλαγών. Στο online περιβάλλον, το roompay έχει «εξοπλιστεί» με την προηγμένη πύλη πληρωμών viva.com | Smart Checkout, δίνοντας, σε συνεργασία με τη Viva.com, τη δυνατότητα αποδοχής πληρωμών για κρατήσεις μέσω της μηχανής κρατήσεων webhotelier. Προσφέροντας 38+ μεθόδους πληρωμής - μεταξύ των οποίων όλα τα διεθνή και τα τοπικά σχήματα πληρωμών, ψηφιακά πορτοφόλια όπως Google Pay και Apple Pay, εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής (ΑΡΜ) και Buy Now Pay Later - η self-updated πύλη πληρωμών της Viva.com μπορεί να αυξήσει το conversion rate (ποσοστό μετατροπής) έως και 21%. Παράλληλα, υποστηρίζει 17 γλώσσες και 9 νομίσματα, ενώ προσαρμόζεται στις ήδη αποθηκευμένες μεθόδους πληρωμής του πελάτη για άμεση ολοκλήρωση της συναλλαγής. Εξαιρετικά σημαντική είναι και η δυνατότητα που έχουν πλέον τα καταλύματα να ολοκληρώνουν τη διαδικασία της κράτησης, διεκπεραιώνοντας με ασφάλεια τη χρέωση της κάρτας σε μεταγενέστερο χρόνο. 

Ταυτόχρονα, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία Tap on Any Device της Viva.com, που υποστηρίζει 985+ τύπους συσκευών, οι in-person συναλλαγές - κατά την άφιξη και παραμονή του πελάτη - μπορούν να εξυπηρετηθούν από οποιαδήποτε smart συσκευή χρησιμοποιεί το εκάστοτε κατάλυμα. Ενεργοποιώντας απλά το viva.com | Terminal app, που μετατρέπει κάθε smart συσκευή σε τερματικό πληρωμών, οι ξενοδόχοι αποκτούν απεριόριστο αριθμό τερματικών POS, χωρίς κόστος και χωρίς την ανάγκη αγοράς επιπλέον εξοπλισμού. Παράλληλα, μπορούν να αποδεχτούν πληρωμές σε οποιοδήποτε σημείο του καταλύματος – από την πισίνα και το μπαρ έως το δωμάτιο. 

Η marketplace πλατφόρμα της Viva.com στην οποία έχει βασιστεί το roompay, διευκολύνει την ένταξη των επιχειρήσεων σε αυτό το νέο οικοσύστημα για να αξιοποιήσουν συνδυαστικά όλα τα οφέλη των υπηρεσιών της webhotelier | primalres και των τεχνολογιών πληρωμών της Viva.com. Με αυτό τον τρόπο, έχουν στη διάθεσή τους μία ολοκληρωμένη λύση, αποφεύγοντας τον ταυτόχρονο χειρισμό πολλαπλών σύνθετων software και παρόχων πληρωμών. 

Ο κ. Τάσσος Κιναλής, Chief Business Development Officer του ομίλου webhotelier | primalres, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Viva.com. Δημιουργήσαμε από κοινού ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο προϊόν που καλύπτει πλήρως της ιδιαίτερες ανάγκες του κλάδου της Φιλοξενίας συμβάλλοντας όχι μόνο στην εύρυθμη καθημερινή λειτουργία τους αλλά κυρίως και στην διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού τους».

Ο κ. Ανδρέας Νεοκλέους, Strategic Partners Services Director της Viva.com, ανέφερε για τη στρατηγική συνεργασία: «Στη Viva.com, πάντα αναζητούμε συνεργάτες που εστιάζουν στην καινοτομία και στην τεχνολογία, προσανατολισμένοι στις ανάγκες των επιχειρήσεων, όπως η webhotelier | primalres. Μέσα από τη σύμπραξή μας, το roompay αποκτά Ευρωπαϊκή διάσταση, προσφέροντας σε όλες τις επιχειρήσεις το πλεονέκτημα της απρόσκοπτης διαχείρισης των πληρωμών σε κάθε σημείο, όπου βρίσκονται οι πελάτες τους»."
 ["post_title"]=>
 string(103) "webhotelier | primalres: Δημιουργεί το roompay σε συνεργασία με τη Viva.com"
 ["post_excerpt"]=>
 string(271) "
Το roompay powered by viva.com είναι το πλέον ολοκληρωμένο αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης συναλλαγών και πληρωμών για τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις Φιλοξενίας
"
 ["post_status"]=>
 string(7) "publish"
 ["comment_status"]=>
 string(6) "closed"
 ["ping_status"]=>
 string(6) "closed"
 ["post_password"]=>
 string(0) ""
 ["post_name"]=>
 string(71) "webhotelier-primalres-dimiourgi-to-roompay-se-sinergasia-me-ti-viva-com"
 ["to_ping"]=>
 string(0) ""
 ["pinged"]=>
 string(0) ""
 ["post_modified"]=>
 string(19) "2024-03-19 13:41:45"
 ["post_modified_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-19 11:41:45"
 ["post_content_filtered"]=>
 string(0) ""
 ["post_parent"]=>
 int(0)
 ["guid"]=>
 string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1624530"
 ["menu_order"]=>
 int(0)
 ["post_type"]=>
 string(4) "post"
 ["post_mime_type"]=>
 string(0) ""
 ["comment_count"]=>
 string(1) "0"
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
 ["post_views"]=>
 string(1) "3"
 }
 [1]=>
 object(WP_Post)#4270 (25) {
 ["ID"]=>
 int(1621986)
 ["post_author"]=>
 string(2) "10"
 ["post_date"]=>
 string(19) "2024-03-19 13:34:42"
 ["post_date_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-19 11:34:42"
 ["post_content"]=>
 string(9868) "Sponsored content

Κάθε σταγόνα νερού είναι πολύτιμη γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει τίποτα να μπορεί να το αντικαταστήσει. Συχνά όμως θεωρούμε δεδομένη την ύπαρξη του νερού και αμελούμε την προστασία του από όλα αυτά που υποβαθμίζουν την ποιότητά του, ή μειώνουν τα αποθέματα. Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ακριβώς για να υπογραμμίσει τη σημασία των υδάτινων πόρων και ιδιαίτερα του πόσιμου νερού, και παράλληλα να δώσει μια καλή ευκαιρία να αναζητηθούν τρόποι για τη βιώσιμη διαχείρισή τους. Άλλωστε, το γεγονός ότι περισσότερο από το μισό μας βάρος αποτελείται από νερό, κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο το γεγονός ότι είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν, όχι μόνο να μην αμελούμε την κατανάλωση νερού, αλλά ταυτόχρονα να εστιάζουμε και στην υψηλή ποιότητα, βελτιώνοντας έτσι την υγεία μας.



Από αυτή τη γιορτή με την παγκόσμια απήχηση δεν θα μπορούσε να λείπει το AQUA Carpatica, το πιο αγνό δημιούργημα της φύσης. Μάλιστα, για το AQUA Carpatica η γιορτή είναι τριπλή: στις 21 Μαρτίου υμνεί την Παγκόσμια Ημέρα Δασών, στις 22 Μαρτίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού ενώ στις 23 τιμά την Ημέρα της Αρκούδας, των υπέροχων αυτών πλασμάτων που ζουν σε μεγάλους πληθυσμούς στα Καρπάθια Όρη. Περισσότερες από 10.000 καφέ αρκούδες ζουν αρμονικά με τη Φύση στην απάτητη οροσειρά και το AQUA Carpatica στηρίζει κάθε οργανωμένη προσπάθεια για την προστασία τους, όπως είναι το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού το AQUA Carpatica πηγάζει στο τελευταίο παρθένο δάσος της Ευρώπης, ανέγγιχτο από κάθε μορφή ανθρώπινης ή βιομηχανικής δραστηριότητας, μια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, γεμάτα με βελανιδιές και έλατα, ένα καταφύγιο σπάνιας άγριας ζωής.



Χαμηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα, εμπλουτισμένο με μέταλλα και ιχνοστοιχεία, με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, με ελαφρώς αλκαλικό PH, και με υψηλή περιεκτικότητα σε διττανθρακικά, το AQUA Carpatica διαθέτει τη μαγική αναλογία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και φτάνει στο ποτήρι μας κατευθείαν από τα Καρπάθια Όρη. Όλα οφείλονται στη μοναδική γεωλογική δομή του τόπου ο οποίος περιλαμβάνει παλαιά, σβησμένα ηφαίστεια που αναδύουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα, συμβάλλοντας στη δημιουργία του αγνού νερού.



Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό και το Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica συλλέγονται από επιλεγμένες πηγές με τρόπο που να διατηρείται αναλλοίωτη η αναλογία σε μέταλλα, ισορροπημένο pH και γεύση. Είναι σχεδόν χωρίς νιτρικά (0,6 mg/l) το Φυσικό Μεταλλικό νερό, ενώ το Φυσικώς Ανθρακούχο έχει μη ανιχνεύσιμα επίπεδα νιτρικών και είναι ιδανική επιλογή για να καταναλωθεί από μωρά, νήπια και εγκύους. Τα νιτρικά (NO3-), είναι φυσικές οξειδωτικές χημικές ουσίες που εκτός από το νερό βρίσκονται στο έδαφος και τον αέρα και για τα φυτά, είναι ιδιαίτερα ευεργετικά, όχι όμως και για τον άνθρωπο, καθώς η μακροχρόνια χρήση τους έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα επιβλαβής. Η σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους επιλέγουμε το AQUA Carpatica.





Εκατομμύρια χρόνια ηφαιστειακής δραστηριότητας έχουν απαλλάξει τις πηγές του AQUA Carpatica από όλους τους ρύπους. Γεωλογικές σχισμές ασβεστολιθικών δολομιτών ηλικίας ενός δισεκατομμυρίου ετών και ηφαιστειογενή πετρώματα ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών, επιτρέπουν την άνοδο και την ανάμιξη του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού, δίνοντας ένα απόλυτα μικροβιολογικώς αγνό νερό με ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία και σε διττανθρακικά άλατα, υψηλό Ph και πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο. Η διαδικασία είναι μακρόχρονη και κατά τη διάρκειά της, το νερό περνά από φυσικό φιλτράρισμα και εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία από τα πετρώματα μέσα από τα οποία διέρχεται.



Όλα τα παραπάνω είναι οι λόγοι που το AQUA Carpatica έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως «nature’s most perfect water», καθώς φτάνει στο ποτήρι μας καθαρό και κρυστάλλινο, έτσι όπως καμία τεχνητή επεξεργασία δεν μπορεί να μας το προσφέρει. Οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης βρίσκονται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τις πηγές, μακριά από κάθε ανθρώπινη και βιομηχανική δραστηριότητα, μέσα στο πιο σπάνιο και άγριο οικοσύστημα της Ευρώπης.

Το AQUA Carpatica έχει αναγνωριστεί διεθνώς αποσπώντας 100+ παγκόσμιες διακρίσεις. Τα βραβεία που έχει αυτή τη στιγμή στην προθήκη των επιτυχιών του, είναι απτή απόδειξη της ασυναγώνιστης γεύσης και της αμετάβλητης ποιότητάς του τοποθετώντας το στην κορυφή των προτιμήσεων. Άλλωστε η επιλογή ενός αγνού, καθαρού νερού όπως το AQUA Carpatica, είναι ίσως η πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρουμε για να εξασφαλίσουμε την υγεία των αγαπημένων μας και τη δική μας.

https://www.youtube.com/watch?v=nLVfZN_Zis0&t=2s

www.aquacarpatica.gr
Facebook: AQUA.Carpatica.GR
Instagram: aquacarpatica.gr"
 ["post_title"]=>
 string(64) "Το νερό που υμνεί τη ζωή και τη φύση"
 ["post_excerpt"]=>
 string(237) "Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου γίνεται η αφορμή για να ξανασκεφτούμε πόσο σημαντική είναι η προστασία των υδάτινων πόρων."
 ["post_status"]=>
 string(7) "publish"
 ["comment_status"]=>
 string(6) "closed"
 ["ping_status"]=>
 string(6) "closed"
 ["post_password"]=>
 string(0) ""
 ["post_name"]=>
 string(34) "to-nero-pou-imni-ti-zoi-ke-ti-fisi"
 ["to_ping"]=>
 string(0) ""
 ["pinged"]=>
 string(0) ""
 ["post_modified"]=>
 string(19) "2024-03-19 13:34:42"
 ["post_modified_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-19 11:34:42"
 ["post_content_filtered"]=>
 string(0) ""
 ["post_parent"]=>
 int(0)
 ["guid"]=>
 string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1621986"
 ["menu_order"]=>
 int(0)
 ["post_type"]=>
 string(4) "post"
 ["post_mime_type"]=>
 string(0) ""
 ["comment_count"]=>
 string(1) "0"
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
 ["post_views"]=>
 string(2) "14"
 }
 [2]=>
 object(WP_Post)#4276 (25) {
 ["ID"]=>
 int(1624440)
 ["post_author"]=>
 string(2) "10"
 ["post_date"]=>
 string(19) "2024-03-19 13:32:34"
 ["post_date_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-19 11:32:34"
 ["post_content"]=>
 string(5268) "Τη θέση της Deputy Director της tbi bank ανέλαβε η Σοφία Γαλάτουλα, μέχρι πρότινος Head of Products & Projects, ενισχύοντας περαιτέρω με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που φέρει, το στρατηγικό σχεδιασμό της ψηφιακής τράπεζας.

Η Σοφία ξεκίνησε την πορεία της στην tbi bank τον Αύγουστο του 2021 ως επικεφαλής διαχείρισης του έργου για την ίδρυση του υποκαταστήματος στην Ελλάδα, με κύρια καθήκοντα την ανάπτυξη των προϊόντων και την οργάνωση των επιχειρησιακών λειτουργιών. Από το 2022, ως Head of Products & Projects ηγήθηκε των εξελίξεων στην ανάπτυξη ευέλικτων τρόπων πληρωμών BNPL ενσωματωμένων στις καθημερινές ανάγκες των πελατών σε online και φυσικά καταστήματα, καθώς και στην ανάπτυξη της mobile εφαρμογής μέσω της οποίας οι πελάτες της tbi μπορούν να αιτηθούν για προσωπικό δάνειο και να διαχειριστούν εύκολα όλες τις χρηματοδοτήσεις που έχουν με την tbi.



Στο παρελθόν, εργάστηκε στην PwC για περισσότερα από 10 χρόνια, σε συμβουλευτικά έργα τεχνολογίας, διασφάλισης και μετασχηματισμού πληροφοριακών συστημάτων, βελτιστοποίησης διαδικασιών, ανάλυσης δεδομένων, αξιολόγησης και συμμόρφωσης με στρατηγικούς επιχειρησιακούς στόχους και κανονιστικά πλαίσια σε μια πληθώρα εταιριών με δραστηριοποίηση κυρίως στις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια, τη ναυτιλία και το λιανικό εμπόριο. Επίσης, έχει ηγηθεί πολλών και διαφορετικών ομάδων του ΟΠΑΠ σε έργα επιχειρηματικής ανάπτυξης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων (Ηνωμένο Βασίλειο), ACCA και πτυχίου Οικονομικών Επιστημών.

Σχετικά με τα νέα της καθήκοντα, η Σοφία Γαλάτουλα ανέφερε: «Η θέση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα τιμή αλλά και ένδειξη εμπιστοσύνης. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να εργάζομαι με το ίδιο πάθος και αφοσίωση για να αντιμετωπίσω τις νέες προκλήσεις, και μαζί με την ομάδα της tbi να εδραιωθούμε στην ελληνική αγορά, ως ένας σύγχρονος τραπεζικός οργανισμός που αξιοποιεί την τεχνολογία για τη δημιουργία υπηρεσιών και προϊόντων που διευκολύνουν τους καταναλωτές και τους στηρίζουν να εκπληρώσουν τις επιθυμίες και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους άμεσα και εύκολα, κάνοντας χρήση ενός φιλικού προς το χρήστη ψηφιακού περιβάλλοντος.»

Από την πλευρά του ο Κώστας Τοβίλ, Market Leader, tbi bank Ελλάδος τόνισε: «Η προαγωγή της Σοφίας σε ηγετική θέση στην tbi αντανακλά τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η ίδια και η ομάδα της στην ίδρυση της τράπεζας στην Ελλάδα και μετέπειτα στην ανάπτυξη και προώθηση νέων και καινοτόμων πελατοκεντρικών λύσεων, τόσο για τις καταναλωτές τις όσο και για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Οι προσφερόμενες αυτές λύσεις είναι αυτές που μας έχουν κατατάξει ως τη μεγαλύτερη και γρηγορότερα αναπτυσσόμενη challenger bank στην Ελλάδα. Εύχομαι στη Σοφία καλή επιτυχία στα διευρυμένα καθήκοντά της».

 

 "
 ["post_title"]=>
 string(65) "tbi bank: Η Σοφία Γαλάτουλα νέα Deputy Director"
 ["post_excerpt"]=>
 string(251) "Ξεκίνησε την πορεία της στην tbi bank τον Αύγουστο του 2021 ως επικεφαλής διαχείρισης του έργου για την ίδρυση του υποκαταστήματος στην Ελλάδα"
 ["post_status"]=>
 string(7) "publish"
 ["comment_status"]=>
 string(6) "closed"
 ["ping_status"]=>
 string(6) "closed"
 ["post_password"]=>
 string(0) ""
 ["post_name"]=>
 string(46) "tbi-bank-i-sofia-galatoula-nea-deputy-director"
 ["to_ping"]=>
 string(0) ""
 ["pinged"]=>
 string(0) ""
 ["post_modified"]=>
 string(19) "2024-03-19 13:00:19"
 ["post_modified_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-19 11:00:19"
 ["post_content_filtered"]=>
 string(0) ""
 ["post_parent"]=>
 int(0)
 ["guid"]=>
 string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1624440"
 ["menu_order"]=>
 int(0)
 ["post_type"]=>
 string(4) "post"
 ["post_mime_type"]=>
 string(0) ""
 ["comment_count"]=>
 string(1) "0"
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
 ["post_views"]=>
 string(2) "12"
 }
 [3]=>
 object(WP_Post)#4275 (25) {
 ["ID"]=>
 int(1624469)
 ["post_author"]=>
 string(2) "10"
 ["post_date"]=>
 string(19) "2024-03-19 13:14:40"
 ["post_date_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-19 11:14:40"
 ["post_content"]=>
 string(2808) "Η Cosmos Business Systems ανακοινώνει με μεγάλη χαρά ότι έλαβε το βραβείο "GreenLake Growth Partner" από την Hewlett Packard Enterprise (HPE) κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης HPE Annual Partner Celebration. Αυτή η διάκριση αναδεικνύει την εξαιρετική αφοσίωση και την αριστεία της εταιρείας μας στον τομέα της υβριδικής cloud τεχνολογίας.

Η Cosmos Business Systems προσφέρει μια εξαιρετικά πρωτοποριακή προσέγγιση στο υβριδικό cloud μέσω των υπηρεσιών HPE GreenLake. Ο συνδυασμός της ευελιξίας και της απλότητας του cloud με τη διαχείριση και τον έλεγχο ενός on-premise περιβάλλοντος, προσφέρει στους πελάτες μας μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη λύση που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.



Ο κ. Δημήτρης Σουρμελίδης Διευθυντής Πωλήσεων του Ιδιωτικού τομέα δήλωσε:

«Σας ευχαριστούμε για τη διάκριση και την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Με το Greenlake μπορούμε να συνδυάσουμε τα θετικά από δύο κόσμους, του on-premises Data Center και του Cloud Data Center. Έτσι, έχουμε την επεκτασιμότητα, την υψηλή διαθεσιμότητα, το πολύ χαμηλό κόστος του Cloud και παράλληλα τα θετικά του on-premise Data Denter, δηλαδή data μέσα στην εταιρεία, εύκολο migration και ελεγχόμενο κόστος σε βάθος 5ετίας. Όλα αυτά ταιριάζουν στο DNA ενός παραδοσιακού System Integrator όπως είναι και η Cosmos Business Systems. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα φτιάξουμε νέα πετυχημένα Projects.»

"
 ["post_title"]=>
 string(99) "Η Cosmos Business Systems βραβεύεται ως «GreenLake Growth Partner» από την HPE"
 ["post_excerpt"]=>
 string(198) "Η Cosmos Business Systems προσφέρει μια εξαιρετικά πρωτοποριακή προσέγγιση στο υβριδικό cloud μέσω των υπηρεσιών HPE GreenLake"
 ["post_status"]=>
 string(7) "publish"
 ["comment_status"]=>
 string(6) "closed"
 ["ping_status"]=>
 string(6) "closed"
 ["post_password"]=>
 string(0) ""
 ["post_name"]=>
 string(75) "i-cosmos-business-systems-vravevete-os-greenlake-growth-partner-apo-tin-hpe"
 ["to_ping"]=>
 string(0) ""
 ["pinged"]=>
 string(0) ""
 ["post_modified"]=>
 string(19) "2024-03-19 13:14:40"
 ["post_modified_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-19 11:14:40"
 ["post_content_filtered"]=>
 string(0) ""
 ["post_parent"]=>
 int(0)
 ["guid"]=>
 string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1624469"
 ["menu_order"]=>
 int(0)
 ["post_type"]=>
 string(4) "post"
 ["post_mime_type"]=>
 string(0) ""
 ["comment_count"]=>
 string(1) "0"
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
 ["post_views"]=>
 string(2) "19"
 }
 [4]=>
 object(WP_Post)#4285 (25) {
 ["ID"]=>
 int(1624447)
 ["post_author"]=>
 string(2) "10"
 ["post_date"]=>
 string(19) "2024-03-19 13:04:54"
 ["post_date_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-19 11:04:54"
 ["post_content"]=>
 string(5168) "

Ποσό που ανέρχεται σε 21 εκατομμύρια ευρώ διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αποψινή κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 21:15.

Όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο του παιχνιδιού μπορούν να καταθέτουν τα δελτία τους έως τις 19:00, στα καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Η κατάθεση δελτίων γίνεται τόσο στους πάγκους εξυπηρέτησης των καταστημάτων ΟΠΑΠ, όσο και μέσω της εφαρμογής OPAP Store App.

Όλες οι κληρώσεις του παιχνιδιού, κάθε Τρίτη στις 21:15 και Παρασκευή στις 21:00, πραγματοποιούνται στο Ελσίνκι. Τα βίντεο των κληρώσεων είναι διαθέσιμα στο YouTube κανάλι του eurojackpot.com. 

Κέρδη έως και 120 εκατομμύρια ευρώ

Στο Eurojackpot, το οποίο ξεκίνησε το 2012, συμμετέχουν ακόμα 18 χώρες εκτός της Ελλάδας. Με κληρώσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή, το νέο παιχνίδι του ΟΠΑΠ μοιράζει έπαθλα που ξεκινούν από 10 εκατομμύρια ευρώ και φτάνουν έως και 120 εκατομμύρια ευρώ.

Στις υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες, υπάρχουν συνολικά 12 κατηγορίες κερδών. Στην Ελλάδα ωστόσο καθιερώθηκε μια επιπλέον κατηγορία κερδών για τους παίκτες που προβλέπουν σωστά δύο αριθμούς, έναν σε κάθε πεδίο.

Πώς παίζεται το Eurojackpot

Στο δελτίο του Eurojackpot υπάρχουν 6 στήλες συνολικά, με κάθε στήλη να περιλαμβάνει 2 πεδία συμπλήρωσης αριθμών. Οι παίκτες επιλέγουν τουλάχιστον 5 αριθμούς στο πρώτο πεδίο, από το 1 έως το 50, και τουλάχιστον 2 αριθμούς στο δεύτερο πεδίο, από το 1 έως το 12.

Έχουν, επίσης, τη δυνατότητα επιλογής πλήρους ή τυποποιημένου συστήματος, συμμετοχής σε συνεχόμενες κληρώσεις, καθώς και συμπλήρωσης ομαδικού δελτίου.

18+ επίγειο  |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

Διαβάστε ακόμη

Golden Visa: Στις €800.000 για Αττική, Θεσσαλονίκη και μεγάλα νησιά

Αεροπορικές: Με σχεδόν 27 εκατ. θέσεις αυξάνουν 10% τις πτήσεις για Ελλάδα τη θερινή σεζόν 2024 Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα με «πρωταγωνιστές» Βωβό και Kochen (pics) Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ" ["post_title"]=> string(71) "Το Eurojackpot κληρώνει 21 εκατ. ευρώ απόψε 19/3" ["post_excerpt"]=> string(113) "Κατάθεση δελτίων ως τις 19:00 αποκλειστικά στα καταστήματα ΟΠΑΠ" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(47) "to-eurojackpot-klironi-apopse-19-3-21-ekat-evro" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-19 13:23:18" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-19 11:23:18" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1624447" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "25" } [5]=> object(WP_Post)#4286 (25) { ["ID"]=> int(1624402) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-19 12:50:53" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-19 10:50:53" ["post_content"]=> string(2461) "Η INTRACOM DEFENSE (IDE), υπέγραψε συμβόλαιο με την Israel Aerospace Industries (IAI) για τη σχεδίαση και ανάπτυξη ενός προηγμένου Συστήματος Υβριδικής Ενέργειας & Κλιματισμού (Hybrid Energy & Climate Control System - HECCS) για την ολοκληρωμένη πλατφόρμα Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας (Air & Missile Defense – AMD) BARAK MX. Το σύστημα αυτό θα παρέχει μια πλήρως ενσωματωμένη αλλά αρθρωτή αρχιτεκτονική, ως κοινή λύση παροχής ενέργειας για διάφορες διαμορφώσεις εκτοξευτών και άλλων στοιχείων (όπως Κέντρα Διοίκησης & Ελέγχου) του συστήματος BARAK MX AMD. Αυτή η σύμβαση αποτελεί αναγνώριση της κορυφαίας τεχνολογίας της IDE και της συνεχούς επένδυσης στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή προηγμένων λύσεων υβριδικής ενέργειας για απαιτητικές αμυντικές εφαρμογές που επιλύουν τις αδυναμίες των συμβατικών συστημάτων παροχής ηλεκτρικής ισχύος. Η σχεδίαση και ανάπτυξη του συστήματος θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της IDE, με έδρα στην Ελλάδα, το οποίο απασχολεί περισσότερους από 200 μηχανικούς υψηλής εξειδίκευσης και διαφόρων ειδικοτήτων, με την παράδοση του πρωτοτύπου να έχει προγραμματιστεί για το 4ο τρίμηνο του 2024." ["post_title"]=> string(182) "INTRACOM DEFENSE: Συμφωνία με την Israel Aerospace Industries για νέας γενιάς συστήματα ηλεκτρικής ισχύος αεράμυνας (pic)" ["post_excerpt"]=> string(307) "Η σχεδίαση και ανάπτυξη του συστήματος θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της IDE, το οποίο απασχολεί περισσότερους από 200 μηχανικούς υψηλής εξειδίκευσης" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(115) "intracom-defense-simfonia-me-tin-israel-aerospace-industries-gia-neas-genias-sistimata-ilektrikis-ischios-aeraminas" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-19 12:52:09" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-19 10:52:09" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1624402" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "31" } [6]=> object(WP_Post)#4280 (25) { ["ID"]=> int(1624429) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-19 12:34:36" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-19 10:34:36" ["post_content"]=> string(4662) "Η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που λαμβάνει, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, τη σημαντική διάκριση Best Bank for Sustainable Finance in Greece 2024, από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance, το οποίο την κατατάσσει μεταξύ των τραπεζών με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως στις βιώσιμες χρηματοδοτήσεις, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Η νέα αυτή διάκριση υπογραμμίζει τη δέσμευση της Τράπεζας σε βέλτιστες πρακτικές Βιωσιμότητας εστιάζοντας στη βιώσιμη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών που έχουν σχεδιαστεί στοχεύοντας στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους. Η σημαντική αυτή αναγνώριση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς επιταχύνεται διεθνώς η ζήτηση για βιώσιμες επενδύσεις, τομέας στον οποίο η Eurobank καταγράφει αξιόλογες επιδόσεις, ενδυναμώνοντας την ισχυρή, ποιοτική και αξιόπιστη παρουσία της στην αγορά. Οι νικητές των φετινών βραβείων είναι οι τράπεζες που επιλέχθηκαν σε διεθνές επίπεδο βάσει κριτηρίων αξιολόγησης των πολιτικών και των στόχων εταιρικής διακυβέρνησης, αλλά και των μετρήσιμων επιτευγμάτων τους στη χρηματοδότηση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας. Η επιλογή των υποψηφίων στηρίχθηκε στην αξιολόγηση από τους συντάκτες του περιοδικού, η οποία, σε συνδυασμό και με ανεξάρτητη έρευνα, ανέδειξε και τους νικητές. Η Τράπεζα συμμετέχει ενεργά σε διεθνούς κύρους αξιολογήσεις Βιωσιμότητας με στόχο την ανάδειξη της συνεχούς βελτίωσης των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διοικητικών επιδόσεών της, την αναβάθμιση των σχετικών γνωστοποιήσεων και την περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στις πρακτικές της. Διαβάστε ακόμη

Golden Visa: Στις €800.000 για Αττική, Θεσσαλονίκη και μεγάλα νησιά

Αεροπορικές: Με σχεδόν 27 εκατ. θέσεις αυξάνουν 10% τις πτήσεις για Ελλάδα τη θερινή σεζόν 2024 Τιμ Μπέρνερς Λι: Τι προβλέπει ο «πατέρας» του Παγκόσμιου Ιστού για το μέλλον της τεχνολογίας Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ" ["post_title"]=> string(132) "Eurobank: Κορυφαία διάκριση για τις βιώσιμες χρηματοδοτήσεις από το Global Finance" ["post_excerpt"]=> string(174) "Η νέα αυτή διάκριση υπογραμμίζει τη δέσμευση της Τράπεζας σε βέλτιστες πρακτικές Βιωσιμότητας" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(80) "eurobank-korifea-diakrisi-gia-tis-viosimes-chrimatodotisis-apo-to-global-finance" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-19 12:49:05" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-19 10:49:05" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1624429" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "23" } [7]=> object(WP_Post)#4281 (25) { ["ID"]=> int(1624323) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-19 11:35:45" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-19 09:35:45" ["post_content"]=> string(5408) "Ο Οίκος Αξιολόγησης, Fitch Ratings, αναβάθμισε την αξιολόγηση της QQuant Master Servicer (“Quant”), σε «CSS2+» από «CSS2» αναφορικά με τη διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων. Παράλληλα, διατήρησε την αξιολόγηση της διαχείρισης καταναλωτικών δανείων σε «ABSS2+». Οι προοπτικές που απέδωσε ο διεθνής οίκος και στις δύο αξιολογήσεις είναι σταθερές. Η κλίμακα αξιολόγησης κατατάσσεται από το «1», που αντιστοιχεί στην υψηλότερη βαθμολογία έως το «5», που αποτελεί τη χαμηλότερη. Η αξιολόγηση του οίκου Fitch είναι μια απαιτητική και ενδελεχής διαδικασία, κατά την οποία επισκοπήθηκε όλο το φάσμα των λειτουργιών της Quant. Η αναβάθμιση αυτή έρχεται να επιστεγάσει τη σταθερή προσήλωση της εταιρείας στην επιχειρηματική της στρατηγική καθώς και τις συνεχείς τεχνολογικές βελτιώσεις που οδηγούν στην αποτελεσματικότερη καθημερινή δραστηριότητά της. Πιο αναλυτικά, η Quant εισήγαγε ένα νέο χαρτοφυλάκιο στεγαστικών μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 2,7 δισ. ευρώ, διευρύνοντας το φάσμα των υπηρεσιών της και διαφοροποιώντας τη ροή εσόδων. Παράλληλα, η αυτοματοποίηση στη διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων, η καταγραφή των κλήσεων για εμπορικά δάνεια και το νέο self-service portal, Quant My account, έχουν βελτιστοποιήσει σημαντικά τις επιχειρησιακές της λειτουργίες. Από την τελευταία ανασκόπηση του οίκου Fitch το 2022, παρατηρήθηκε ότι τόσο τα μεσαία όσο και τα ανώτερα στελέχη επιδεικνύουν ακόμα μεγαλύτερη δέσμευση στην επιλογή της Quant ως χώρου εργασίας, κάτι που συμφωνεί με το κύρος της ως best workplace. Τέλος, το τεχνολογικό πλαίσιο της Quant ενισχύθηκε με την πρόσληψη υπεύθυνου ασφάλειας πληροφοριών, την πιστοποίηση ISO27001:2013, καθώς και την εφαρμογή νέων εργαλείων αυτοματοποίησης ρομποτικών διαδικασιών, συμβάλλοντας στην αύξηση της επιχειρησιακής απόδοσης και τη μείωση του κινδύνου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Quant παραμένει η μόνη αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα που έχει αξιολογηθεί από τον οίκο Fitch. Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση, η Quant συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο αποτελεσματικές εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διαβάστε ακόμη: Ιστορική κίνηση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας: Τέλος στο μοναδικό καθεστώς αρνητικών επιτοκίων παγκοσμίως Εθνική Τράπεζα: Νέο ομόλογο €5 εκατ. και πρόταση εξαγοράς για ομολογίες Tier 2 €400 εκατ. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σε RENCO – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. η κατασκευή του 1ου Data Center της Microsoft Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ" ["post_title"]=> string(116) "Fitch: Αναβαθμίζει την Quant στη διαχείριση επιχειρηματικών δανείων" ["post_excerpt"]=> string(238) "H αξιολόγηση διαμορφώνεται σε «CSS2+» από «CSS2» αναφορικά με τη διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων, με «σταθερές» τις προοπτικές" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(65) "fitch-anavathmizi-tin-quant-sti-diachirisi-epichirimatikon-danion" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-19 11:48:06" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-19 09:48:06" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1624323" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "46" } [8]=> object(WP_Post)#4282 (25) { ["ID"]=> int(1622389) ["post_author"]=> string(3) "185" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-19 11:00:35" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-19 09:00:35" ["post_content"]=> string(12288) "Τους νέους στόχους για τα «κόκκινα» δάνεια που θα καλύπτουν την περίοδο έως και το 2026 καλούνται να υποβάλλουν στον SSM έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα οι τράπεζες, εστιάζοντας στο «μείγμα» των κινήσεων που θα τις επιτρέψει να ρίξουν τον δείκτη NPE στα επίπεδα της Ευρώπης. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο, όσον αφορά στη μείωση του προβληματικού τους χαρτοφυλακίου τα τελευταία χρόνια, εντούτοις η απόσταση που έχουν να διανύσουν, προκειμένου να πιάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δεν είναι μικρή, γεγονός που επιβάλλει την προσεκτική «χαρτογράφηση» των επόμενων κινήσεων, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων: από οργανικές λύσεις μέχρι και πωλήσεις ή τιτλοποιήσεις, ανεξαρτήτως εάν το ποσό των εγγυήσεων του «Ηρακλή ΙΙΙ» (σ.σ. δύο δισ. ευρώ) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για τις συστημικές τράπεζες. Το 2023 έκλεισε για τους τέσσερις Ομίλους με ένα στοκ, ύψους περίπου έξι δισ. ευρώ (από 1,3 δισ. ευρώ για Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα, 1,5 δισ. ευρώ ή 200 εκατ. ευρώ μετά από προβλέψεις για τη Eurobank και 2,2 δισ. ευρώ για την Alpha Bank), με τις διοικήσεις να παρουσιάζουν στους διεθνείς αναλυτές τις εκτιμήσεις τους για την επόμενη τριετία. Συγκεκριμένα:
  • Η Τράπεζα Πειραιώς προσβλέπει σε δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κάτω από 3,5% εφέτος, περίπου 3% το 2025 και 2,5% το 2026.
  • Η Alpha Bank σε 5% το 2024 – από 6% το 2023 – και 4% τη διετία 2025 – 2026
  • Η Eurobank αναμένει ότι ο δείκτης NPE θα κλείσει στο 3,5% το 2024 και στο 3% το 2026 και
  • Η ΕΤΕ στο 3,5% το 2024 από 3,7% το 2023 και κάτω από 3% το 2026.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη δρομολογήσει τη μεταβίβαση χαρτοφυλακίων, η ολοκλήρωση των οποίων αναμένεται εντός του 2024. Πιο αναλυτικά, εκτός από το project Solar, το διατραπεζικό project που τελεί υπό την έγκριση της παροχής εγγύησης από το Δημόσιο, με τη συναλλαγή να κλείνει το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους: Η ΕΤΕ προσδοκά, επίσης, το ίδιο διάστημα να έχει υπογράψει συμφωνία για το project Pronto. Πρόκειται για μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα από συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης μέσω: i) της πώλησης μετοχών της Probank Leasing Α.Ε. και ii) της πώλησης χαρτοφυλακίου χρηματοδοτικών μισθώσεων της τράπεζας (πρώην FBB) και της πώλησης χαρτοφυλακίου χρηματοδοτικών μισθώσεων της NBG Leasing Α.Ε., με συνολική λογιστική αξία προ προβλέψεων 33 εκατ. ευρώ την 31 Δεκεμβρίου 2023. Παράλληλα, η ΕΤΕ αποφάσισε τον περασμένο Σεπτέμβριο να εντάξει στον «Ηρακλή ΙΙΙ» και το Frontier III που περιλαμβάνει κυρίως εξασφαλισμένα δάνεια επιχειρήσεων, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, με λογιστική αξία προ προβλέψεων περίπου 600 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024, κατόπιν λήψης των σχετικών εγκρίσεων. Η Τράπεζα Πειραιώς, από την πλευρά της, δρομολογεί την πώληση του χαρτοφυλακίου Delta που περιλαμβάνει κυρίως μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, τα οποία έχουν χορηγηθεί στη Ρουμανία. Η λογιστική αξία του χαρτοφυλακίου έχει απομειωθεί σε 34 εκατ. ευρώ στα τέλη του περασμένου έτους, με την αντίστοιχη ζημία απομείωσης, η οποία αναγνωρίστηκε στην κατάσταση αποτελεσμάτων του Ομίλου, να διαμορφώνεται σε 42 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή πώλησης αναμένεται να ολοκληρωθεί το β’ τρίμηνο του 2024. Την ίδια στιγμή, η τράπεζα έχει προχωρήσει στη διάθεση του χαρτοφυλακίου Monza που αποτελείται κυρίως από χρηματοδοτήσεις σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, μικτής λογιστικής αξίας περίπου 300 εκατ. ευρώ. Η πώληση εκτιμάται πως θα έχει κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με τον Όμιλο να έχει αναγνωρίσει ζημία απομείωσης, ύψους 52 εκατ. ευρώ. Η Alpha Bank με τη σειρά της, ξεκίνησε το δ’ τρίμηνο του 2023 τη διαδικασία πώλησης χαρτοφυλακίου κυρίως στεγαστικών μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων με εξασφαλίσεις (project Gaia), λογιστικής αξίας 223.998 ευρώ. Η εκτελεστική επιτροπή της τράπεζας, μάλιστα, ενέκρινε τον Δεκέμβριο του 2023 τον προτιμητέο επενδυτή και την έναρξη διμερών συζητήσεων για την ολοκλήρωση συμφωνίας. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024. Στο μεταξύ, θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι και η ολοκλήρωση της πώλησης για τις «ουρές» των χαρτοφυλακίων Sky και Hermes. Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας: Από την πρώτη συναλλαγή εξαιρέθηκαν συγκεκριμένα δάνεια, λογιστικής αξίας 29.216 ευρώ, τα οποία παρουσιάζουν λειτουργικές και επιχειρηματικές ιδιαιτερότητες. Το εν λόγω δανειακό χαρτοφυλάκιο επιμερίστηκε σε δύο επιμέρους χαρτοφυλάκια: Το πρώτο αφορά σε επιχειρηματικά δάνεια, καθαρής λογιστικής αξίας 8.670 ευρώ, συνδυασμένα με μια νέα περίμετρο δανείων, καθαρής λογιστικής αξίας 10.280 ευρώ. Η διοίκηση έχει λάβει δεσμευτική προσφορά από νέο επενδυτή, με τη συναλλαγή να κλείνει το β’ τρίμηνο του 2024. Από τη δεύτερη συναλλαγή εξαιρέθηκαν συγκεκριμένα δάνεια, λογιστικής αξίας 11.710 ευρώ (Hermes tail). Σύμφωνα με την Alpha Bank, για τα εν λόγω δάνεια εξετάζεται με τους επενδυτές ο βέλτιστος τρόπος μεταβίβασής τους ως το τέλος του α’ τριμήνου του 2024. Επίσης, ο Όμιλος ταξινόμησε στα «Στοιχεία Ενεργητικού προς πώληση» δανειακά χαρτοφυλάκια, καθαρής λογιστικής αξίας 28.920 ευρώ, εκ των οποίων ένα δάνειο, καθαρής λογιστικής αξίας 6.420 ευρώ, πωλήθηκε τον περασμένο μήνα. Τέλος, χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» δανείων, ύψους 400 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει να βγάλει προς πώληση η Eurobank. Ο λόγος για το project Leon που αφορά σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια όλων των κατηγοριών και το οποίο στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου τοποθετήθηκε στα στοιχεία που προορίζονται για πώληση. Διαβάστε ακόμη: Ιστορική κίνηση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας: Τέλος στο μοναδικό καθεστώς αρνητικών επιτοκίων παγκοσμίως Εθνική Τράπεζα: Νέο ομόλογο €5 εκατ. και πρόταση εξαγοράς για ομολογίες Tier 2 €400 εκατ. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σε RENCO – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. η κατασκευή του 1ου Data Center της Microsoft Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ" ["post_title"]=> string(194) "«Κόκκινα δάνεια»: Στον SSM οι νέοι στόχοι έως το 2026 – Το «μείγμα» των κινήσεων και οι πωλήσεις που εκκρεμούν" ["post_excerpt"]=> string(429) "Παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο, όσον αφορά στη μείωση του προβληματικού τους χαρτοφυλακίου, εντούτοις η απόσταση που έχουν να διανύσουν ώστε να πιάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο δεν είναι μικρή" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(96) "kokkina-dania-ston-ssm-i-nei-stochi-eos-to-2026-to-migma-ton-kiniseon-ke-i-polisis-pou-ekkremoun" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-19 11:11:00" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-19 09:11:00" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1622389" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "94" } [9]=> object(WP_Post)#4283 (25) { ["ID"]=> int(1624184) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-19 10:25:41" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-19 08:25:41" ["post_content"]=> string(3707) "Πρόταση Εξαγοράς για Ομολογίες €400.000.000 Μειωμένης Εξασφάλισης (Tier 2) με λήξη το 2029 με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης Νέας Έκδοσης, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή των Νέων Ομολογιών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ (η Τράπεζα ή ο Προσφέρων) ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 596/2014 και τον ελληνικό νόμο 3556/2007, την εκκίνηση, την 19η Μαρτίου 2024, της προαιρετικής πρότασης εξαγοράς έναντι μετρητών (η Πρόταση Εξαγοράς) εν σχέσει με τις Ομολογίες €400.000.000 Μειωμένης Εξασφάλισης (Tier 2) που λήγουν το 2029. Η Τράπεζα περαιτέρω ανακοινώνει την πρόθεσή της να προχωρήσει, λαμβανομένων υπόψη των συνθήκων της αγοράς, στην έκδοση νέας σειράς, εκπεφρασμένων σε ευρώ, ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (Tier 2) υπό το πρόγραμμα έκδοσης ομολογιών Global Medium Term Note Programme συνολικού ποσού €5.000.000.000 της Τράπεζας (οι Νέες Ομολογίες). Θα υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή των Νέων Ομολογιών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η ολοκλήρωση της Πρότασης Εξαγοράς τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της επιτυχούς ολοκλήρωσης (κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια του Προσφέροντος) της έκδοσης των Νέων Ομολογιών (η Προϋπόθεση της Νέας Έκδοσης). Ο διακανονισμός της Πρότασης Εξαγοράς και η ολοκλήρωση έκδοσης των Νέων Ομολογιών αναμένεται να λάβουν χώρα την ίδια ημέρα. Καμία πράξη δεν έχει λάβει χώρα και δεν θα αναληφθεί σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία εν σχέσει με τις Νέες Ομολογίες ώστε να επιτραπεί η δημόσια προσφορά των Νέων Ομολογιών ή η διανομή εγγράφων της προσφοράς σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία όπου η ανάληψη πράξης για αυτό το σκοπό απαιτείται. Οι Commerzbank Aktiengesellschaft, Goldman Sachs Bank Europe SE, Intesa Sanpaolo S.p.A, J.P. Morgan SE, Morgan Stanley Europe SE και Natixis είναι οι Διαχειριστές της Πρότασης Εξαγοράς.  " ["post_title"]=> string(139) "Εθνική Τράπεζα: Νέο ομόλογο και πρόταση εξαγοράς για ομολογίες Tier 2 €400 εκατ." ["post_excerpt"]=> string(220) "Η πρόταση εξαγοράς των τίτλων μειωμένης εξασφάλισης λήξης 2029, θα υλοποιηθεί με προϋπόθεση την επιτυχία της νέας έκδοσης" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(93) "ethniki-trapeza-xekina-i-protasi-exagoras-gia-omologies-e400-ekat-miomenis-exasfalisis-tier-2" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-19 12:16:47" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-19 10:16:47" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1624184" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "97" } }
array(4) {
 [0]=>
 int(1623832)
 [1]=>
 int(1623544)
 [2]=>
 int(1623832)
 [3]=>
 int(1623544)
}

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

τιμεσ μετοχων

Διεθνείς αγορές

ΣΥΜΒΟΛΟ
ΔΕΙΚΤΗΣ
ΜΕΤΑΒΟΛΗ
μΕΤ
S&P 500
5,149.42
+32.33
+0.63%
DOW JONES
38,790.43
+75.66
+0.20%
NASDAQ
16,103.45
+130.27
+0.82%
DAX
17,938.60
+5.92
+0.03%
CAC
8,163.55
+15.41
+0.19%
NIKKEI
40,003.60
+263.16
+0.66%

Ισοτιμίες

EUR / USD
1.09
0.00
-0.23%
EUR / CHF
0.96
0.00
-0.19%

ΔΙΕΘΝΗ

VIRAL

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ