Γενικός Δείκτης:772.890.91%
EUR/USD: 1.16

Δείτε το μαγευτικό Λούβρο του... Αμπού Ντάμπι (PHOTOS)

  • ( UPD -09/09/2017 10:09 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το εκθαμβωτικό Λούβρο του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε ότι ανοίγει για το κοινό στις 11 Νοεμβρίου.

Το Λούβρο αυτό αποτελεί μέρος μιας τεράστιας «πόλης μουσείο» που περιλαμβάνει 55 λευκά κτήρια, των οποίων η έμπνευση προήλθε από τα παραδοσιακά αραβικά μεντίνα. Περιλαμβάνει, επίσης, το Γκούγκενχαϊμ του Άμπου Ντάμπι, που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της οικοδόμησης.

Το μουσείο χτίστηκε σε έκταση εμβαδού 97.000 τετραγωνικών μέτρων στο νησί Σααντιγιάτ, περίπου 500 μέτρα από την ακτή του Άμπου Ντάμπι, όπου υλοποιούνται αρκετά τουριστικά και αναπτυξιακά έργα.

Οι μηχανικοί αναγκάστηκαν να μετακινήσουν 503.000 κυβικά μέτρα άμμου για να θέσουν τα θεμέλια του μουσείου, το οποίο θα φιλοξενήσει 23 μόνιμες γκαλερί.

It's located in Abu Dhabi's Saadiyat Island, which overlooks the Persian Gulf.

Ο χώρος ολόκληρος καλύπτεται από ένα θόλο από ασημί πλέγμα ύψους 36 μέτρων και βάρους 7.500 τόνων, σχεδόν όσο το βάρος του Πύργου του Άιφελ.

Ο θόλος μοιάζει να αιωρείται, αφού οι τέσσερις κολώνες που τον συγκρατούν βρίσκονται κρυμμένες εντός του μουσείου.

Ο εντυπωσιακός αυτός θόλος αποτελείται από οκτώ επάλληλα στρώματα, δηλαδή τέσσερα εξωτερικά στρώματα από ανοξείδωτο ατσάλι και τέσσερα εσωτερικά στρώματα που διαχωρίζονται από ατσάλινη κατασκευή ύψους πέντε μέτρων.

The building boasts a 180-metre dome consisting of some 8,000 metal pieces, Louvre Abu Dhabi said.

Οι στρώσεις των 7.850 έντεχνων διατρυπήσεων δημιουργεί αυτό που οι κινηματογραφιστές αποκαλούν «βροχή φωτός», αφού η κάθε ακτίνα του Ήλιου πρέπει να διαπεράσει και τα οκτώ στρώματα για να φθάσει στο έδαφος, δημιουργώντας ένα πολύπλοκο και αεικίνητο σχέδιο.

Οι εσωτερικοί εκθεσιακοί χώροι θα καλύπτουν χώρους 8.600 τετραγωνικών μέτρων.

The gaps in the dome allow beams of light to shine through during the day. Here's what it looks like under the dome.

Οι γκαλερί του μουσείου θα καλύπτουν 6.400 τετραγωνικά μέτρα και θα εκθέτουν 600 έργα τέχνης, περιλαμβανομένων 300 που του δάνεισαν 13 γαλλικά μουσεία για το εναρκτήριο έτος.

Ο χώρος που αφιερώνεται σε προσωρινές εκθέσεις θα καλύπτει 2.000 τετραγωνικά μέτρα και στο παιδικό μουσείο 200 τετραγωνικά μέτρα.

They almost look like stars.

Οι μόνιμες γκαλερί θα εκθέτουν τέχνη και αντικείμενα από τους πρώιμους πολιτισμούς της Μεσοποταμίας μέχρι σήμερα.

Το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι ξεκίνησε ως αποτέλεσμα παράκλησης Εμίρη και τέθηκε υπό τη διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ Παρισιού και Άμπου Ντάμπι του 2007.

Το μουσείο λέγεται ότι στοίχισε στους χορηγούς πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, περιλαμβανομένων 400 εκατομμυρίων ευρώ για να φέρει το όνομα του Λούβρου.

And here's what it looks at night.

Η κατασκευή του μουσείου υπολογίζεται σε σχεδόν 600 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το κόστος αυξήθηκε λόγω καθυστερήσεων στη χρηματοδότηση και την κατασκευή.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet