Γενικός Δείκτης:771.18-0.22%
EUR/USD: 1.17

Νέα έκθεση προς το Κογκρέσο, προαναγέλλει αύξηση επιτοκίων από την FED

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Federal Reserve βλέπουν ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να έχει αφήσει πίσω της την πλήρη απασχόληση, τις τιμές της χρηματοπιστωτικής αγοράς που είναι υψηλές και τη συνολική ανάπτυξη που συνεχίζει να ενδυναμώνεται.

Αυτές οι συνθήκες παραμένουν κατάλληλες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, αν και οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν ασθενικές για τώρα, σύμφωνα με μια έκθεση- κλειδί της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (ΟΕΑΑ) προς το Κογκρέσο, την οποία η Κεντρική Τράπεζα έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Η έκθεση για τη νομισματική πολιτική παρείχε μια ευρεία θεώρηση των συνθηκών για λογαριασμό του νέου προέδρου Jerome Powell, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Fed νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο Πάουελ θα παρουσιάσει την έκθεση μαζί με δικές του παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στο Κογκρέσο, την Τρίτη.

"Η ΟΕΑΑ αναμένει ότι, με περαιτέρω σταδιακές προσαρμογές στη στάση της νομισματικής πολιτικής, η οικονομική δραστηριότητα θα επεκταθεί με μέτριο ρυθμό και οι συνθήκες της αγοράς εργασίας θα παραμείνουν ισχυρές", ανέφερε η έκθεση, επαναλαμβάνοντας διαπιστώσεις από προηγούμενες συνεδριάσεις της ΟΕΑΑ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet