Γενικός Δείκτης:782.8-0.43%
EUR/USD: 1.18

Η πολιτική «ταξιδιών και εξόδων» της κυρίας Αικατερινάρη

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με το περυσινό μνημόνιο η ελληνική περιουσία δεσμεύθηκε για 99 χρόνια και δημιουργήθηκε η Ελληνική Εταιρεία συμμετοχών και Περιουσίας, όπου επικεφαλής τέθηκε η κα Ράνια Αικατερινάρη – η οποία θεωρεί ότι μας κάνει χάρη αφού δικαιούται λόγω της «εμπειρίας» της, τα 280 χιλ. ευρώ που λαμβάνει ετησίως.

Όπως διαβάζουμε στην τριμηνιαία έκθεση της εταιρείας συμμετοχών υπάρχει «Πολιτική ταξιδιών και εξόδων» για τα μέλη της διοίκησης όταν ασκούν το έργο τους στο εξωτερικό.
Είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο νομοθέτησαν τα έξοδα μιας εταιρείας που ανήκει ουσιαστικά στους ξένους. Μήπως θα μπορούσε ο μέτοχος κ. Τσακαλώτος ή η επικεφαλής του Ταμείου να εξηγήσει σε τι συνίσταται αυτή η πολιτική ταξιδιών;

Για παράδειγμα δικαιολογεί έξοδα φαγητού σε εστιατόρια στο Λονδίνο το οποίο θα επισκεφθεί η κα Ακατερινάρη για το διήμερο συνέδριο του χρηματιστηρίου; Μήπως η «πολιτική ταξιδιών» επιτρέπει την αγορά κυπέλλου για τις ιπποδρομίες του Ascot, όπου η κα Αικατερινάρη θα συναντήσει τους επενδυτές της δημόσιας περιουσίας;

Όσο για την κα Αικατερινάρη στο εξωτερικό υπάρχουν στελέχη που διαθέτουν δεκαπλάσια προσόντα απο την ίδια και δουλεύουν επιτυχώς για επενδυτικές τράπεζες.

Ακόμη και junior στελέχη γνωρίζουν περισσότερα απο την ίδια. Γι αυτό είναι καλό είναι να φέρεται πιο ταπεινά, διότι το υπέρτατο κριτήριο διορισμού της στο υπερταμείο ήταν ότι, ήταν κόρη στελέχους του Σύριζα. Εν τέλει, δεν θα χάσει η βενετιά βελόνι αν αποχωρήσει η κα Αικατερινάρη.

ΔΗ.ΠΑΦ

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet