Γενικός Δείκτης:755.63-1.98%
EUR/USD: 1.17

Καλό Πάσχα για τα κεφάλαια των startup…

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Κώστα Τσαούση

Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα της στιγμής για να καταλήξουμε στις κάθε είδους και μορφής συνέπειες… Πρώτο δεδομένο, είναι πλέον κοινό μυστικό ότι τα στελέχη του European Investment Fund (EIF) έχουν ανοίξει και δεύτερο κύκλο (περαιτέρω) αξιολόγησης μεταξύ των επιλέξιμων fund management εταιρειών που ενδιαφέρονται για συνεργασία στο πλαίσιο του ESIF Fund-of-Funds (το πολυδιαφημισμένο από την κυβερνηση Τσίπρα Equifund). Δεύτερο δεδομένο, επιλέξιμες fund management εταιρείες έχουν πάρει από τώρα ραντεβού – για due diligence- τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Τι σημαίνει αυτό; Τι συνέπειες θα έχει για την εξέλιξη του όλου προγράμματος; Πόσο θα επηρεάσει τις startup εταιρείες που είναι στην αναμονή για πολλούς μήνες από τους fund managers που περίμεναν την συνδρομή και την ενίσχυση των κεφαλαίων του EIF;

Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις ή παρεξηγήσεις σε αρκετές επιλέξιμες fund management εταιρείες έχει ολοκληρωθεί το due diligence και έχει δοθεί και το άτυπο πράσινο φώς για τη συνέχεια ήδη από τον περασμένο Ιούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η διαδικασία δεν μπορεί να κοπεί στην μέση και εκτιμάται ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων το project θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Γεγονός που σημαίνει – έτσι και αλλιώς- ότι το φρέσκο χρήμα στις startup δεν θα αρχίσει – εκτός ολίγων εξαιρέσεων- να «τρέχει» πριν από το επόμενο Πάσχα.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα αλλά κρίσιμο: Θα αντέξουν οι startup που είχαν βασίσει το μέλλον τους πάνω στα κεφάλαια των funds of funds; Ποιος μπορεί να απαντήσει;

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required