Γενικός Δείκτης:837.56-0.47%
EUR/USD: 1.22

Ο πρώτος άνθρωπος που χάκαρε το iPhone, τώρα απειλεί και την Tesla

  • ( UPD -18/12/2015 08:48 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

To 2007, o τότε 17χρονος, George Hotz, γνωστός στο διαδίκτυο ως «Geohot» είχε γίνει ο εφιάλτης της Apple.

Ήταν το πρώτο πρόσωπο που «έσπασε» το iPhone και επέτρεψε στους χρήστες του να το χρησιμοποιούν με οποιοδήποτε τηλεφωνικό δίκτυο. Αργότερα, το 2010 συνέχισε με την κονσόλα του PlayStation 3, δημοσιεύοντας τον τρόπο που το έκανε.

Ο δαιμόνιος George Hotz χρειάστηκε πέντε εβδομάδες για να τα καταφέρει, ανοίγοντας το δρόμο στους χρήστες να «τρέχουν» πειρατικά παιχνίδια στην κονσόλα τους ή λογισμικό φτιαγμένο από τους ίδιους.

Το PS3 ήταν η μόνη παιγνιδο-κονσόλα που είχε μείνει ως τότε αλώβητη από τους χάκερ.

«Υποτίθεται πως ήταν «άσπαστη». Όμως τίποτε δεν μένει «άσπαστο», δήλωσε ο Hotz στο BBC. Ο χάκερ χρειάστηκε τρεις εβδομάδες να αναλύσει το hardware και άλλες δύο εβδομάδες για να «σπάσει» την κονσόλα, την οποία περιέγραψε ως «πολύ ασφαλές σύστημα».

George Hotz in his Acura ILX

Παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να σπάσει κατά 100% το σύστημα, κυρίως την προστατευμένη μνήμη του, όμως πέτυχε να κάνει η κονσόλα αυτό που αυτός θέλει. Είπε ότι συνεχίζει την προσπάθειά του μέχρι να ολοκληρωθεί και, όταν αυτό συμβεί, τότε θα δημοσιοποιήσει online τις...προσπάθειές του, όπως ακριβώς είχε κάνει τότε με το iPhone.

http://cdn.cultofmac.com/wp-content/uploads/2012/04/Screen-Shot-2012-04-30-at-7.39.51-PM.jpg

Ακούγεται παράξενο, αλλά, όπως είπε, ποτέ δεν έχει παίξει PS3, απλώς του «καρφώθηκε» η ιδέα να «σπάσει» το μηχάνημα.

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, ο επίμονος Hotz προσπαθούσε να αποφασίσει τι ήθελε να κάνει στη συνέχεια, όταν του γεννήθηκε η τολμηρή ιδέα, ενός αυτο-οδηγούμενου αυτοκινήτου.

Inside George Hotz’s Acura ILX

Ο πλέον 26χρονος χάκερ, ζει στο Σαν Φρανσίσκο και ασχολείται με την τελειοποίηση του αυτο-οδηγούμενου αυτοκινήτου του, που κατασκεύασε σε περίπου ένα μήνα. Το λευκό 2016 Acura ILX, είναι εφοδιασμένο με ένα (LIDAR) σύστημα λέιζερ στην οροφή που βασίζεται σε ραντάρ και κάμερα τοποθετημένη κοντά στον καθρέφτη. Ακόμα, διαθέτει ένα joystick στο σημείο όπου βρίσκεται το κιβώτιο ταχυτήτων και μια οθόνη 21,5 ιντσών που είναι συνδεδεμένη με το κέντρο του ταμπλό. « Η Tesla έχει μια οθόνη μόνο 17 ιντσών», λέει στον δημοσιογράφο του Bloomberg, ο Hotz.

Hotz camera kit

Ο Hotz υποστηρίζει ότι το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που υπάρχει στην αγορά είναι αρκετά καλό για να επιτρέψει σε έναν έξυπνο μηχανικό να δημιουργήσει ένα χαμηλού κόστους σύστημα αυτο-οδήγησης για κάθε αυτοκίνητο.

Η εποχή που ο Hotz ήταν ένας μικρόσωμος έφηβος χάκερ, έχει περάσει, παρόλο που ντύνεται με τον ίδιο τρόπο. Τις περισσότερες φορές, φοράει τζιν και ένα φούτερ. Η συμπεριφορά του δεν ταιριάζει με ενός τεμπέλη geek. Διαθέτει έναν υπέρμετρο ενθουσιασμό και εξηγεί σχεδόν τα πάντα με τα χέρια του και έντονες εκφράσεις του προσώπου του.

George Hotz in his garage

Ο Hotz έχει αλλάξει. Συνήθιζε να χακάρει τα προϊόντα της Apple και της Sony, επειδή απολάμβανε την επίλυση δύσκολων παζλ και γιατί τον κέντριζε η ιδέα ένας άνθρωπος να «απειλεί» αυτοκρατορίες δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με το αυτοκίνητο, το λογισμικό λιανικής πώλησης, καθώς και τα σχέδια του να «ταράξει» ολόκληρες οικονομίες, ο Hotz θέλει να χτίσει μια φήμη ως ενός κατασκευαστή των πιο βαθυστόχαστων προϊόντων στον κόσμο, πραγμάτων που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. «Δεν με νοιάζουν τα χρήματα», λέει. «Θέλω δύναμη. Όχι εξουσία πάνω στους ανθρώπους, αλλά δύναμη πάνω στη φύση και στο πεπρωμένο της τεχνολογίας. Απλά θέλω να ξέρω πώς λειτουργούν όλα αυτά».

The electronics in George Hotz’s glove compartment

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required