Γενικός Δείκτης:721.671.61%
EUR/USD: 1.17

John Koudounis, ο Έλληνας που «κατακτά» τη Wall Street

  • ( UPD -05/01/2016 08:43 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πώς είναι δυνατόν ένας έξυπνος Έλληνας πιτσιρικάς από το Σικάγο, να αναδειχθεί ως ο νεότερος διευθύνων σύμβουλος ενός κορυφαίου χρηματοοικονομικού ομίλου της Wall Street; Εάν θέλετε να λάβετε απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τον John Koudounis, διευθύνων σύμβουλο της Mizuho Securities USA.

Ο Koudounis ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας το 2010, σε ηλικία 44 ετών και, όπως τονίζει, η πολύ καλή πορεία της δεν οφείλεται μόνο στον ίδιο αλλά στο γεγονός ότι δίπλα του υπάρχει «μία ομάδα από εξαιρετικά άξιους ανθρώπους. Μία All-Stars team».

Management Committee – Yogesh Kher, Eric Tarlow, John Buchanan, Shinjiro Nomura, John Koudounis, Robert Betack, David Kronenberg, Patrick Fay

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Forbes» τονίζει ότι στόχος του είναι να μετατρέψει τη Mizuho Securities USA στον «νέο ισχυρό παίκτη της Wall Street», με δεδομένο μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του 2015 κατόρθωσε να διπλασιάσει τις προμήθειες από αναδοχή ομολόγων στα 300 εκατ. δολάρια.

James Pantelidis, Dean Metropoulos, John Koudounis, John Calamos

«Έχουμε καταστεί το νέο ισχυρό πρόσωπο μεταξύ των 10 κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ομίλων. Τώρα πια όλοι έχουν αρχίσει να ψάχνουν και για εμάς», υπογραμμίζει.

John Koudounis, Bill Gates

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δέχθηκε ένα ιδιαίτερα σκληρό χτύπημα από την κρίση στην αγορά subprime στις ΗΠΑ, φαίνεται ότι καταφέρνει να επανακάμψει και μάλιστα δυναμικά, με υπό διαχείριση κεφάλαια σχεδόν 30 δισ. δολαρίων και 700 εργαζομένους.

John Koudounis, Christine Lagarde

Ο John Koudounis ξεκίνησε την καριέρα του στη Merrill Lynch, ενώ αργότερα μετακόμισε στην αμερικανική θυγατρική της ABN Amro, όπου έγινε επικεφαλής του τμήματος αναδοχής, αλλά και επενδύσεων στις ομολογιακές αγορές.

Tony Blair, John Koudounis

Εξακολουθεί να δηλώνει οπαδός της ομαδικής δουλειάς, υποστηρίζοντας ότι οι καλά οργανωμένες ομάδες είναι αυτές που μπορούν να κάνουν όχι μόνο τη διαφορά, αλλά ακόμη και να επιτύχουν... θαύματα!

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required