Γενικός Δείκτης:706.12-0.89%
EUR/USD: 1.18

Ο CEO που διευθύνει 50 εστιατόρια και καταναλώνει 4.000 θερμίδες την ημέρα!

  • ( UPD -06/04/2016 09:31 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν περίπου 2.000 θερμίδες την ημέρα. Ο εστιάτορας Sam Fox τρώει συχνά το διπλάσιο από αυτό, μερικές φορές όλα πριν από το μεσημεριανό!

Ως διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Fox Restaurant Concepts, ο Fox επιβλέπει περίπου 50 εστιατόρια σε οκτώ κράτη και περνάει κάθε μέρα δοκιμάζοντας τα μενού.

Πώς είναι άραγε να διευθύνεις εστιατόρια και να τρως 4.000 θερμίδες την ημέρα;

Από πολύ μικρή ηλικία ο Fox έμαθε πως είναι η δουλειά σε ένα εστιατόριο καθώς οι γονείς του είχαν δύο και όταν γύρναγε από το σχολείο έκανε εκεί τα μαθήματά του και όταν τελείωνε βοηθούσε, μαθαίνοντας τη δουλειά.

«Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν κάτι στο οποίο ήμουν πάντα καλός», είπε ο ίδιος.

Ο Fox σπούδαζε real estate finance στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, όταν οι γονείς του αποφάσισαν να κινηθούν προς τη Φλόριντα. Τότε όντας 20 ετών τα παράτησε όλα και πήρε τα υπόλοιπα χρήματα από τα δίδακτρα και άνοιξε ένα από τα πρώτα του εστιατόρια.

«Πάντα ελέγχω τα τρόφιμα. Το γραφείο μου είναι πάνω από την δοκιμαστική κουζίνα, η οποία είναι επίσης πάνω από ένα από τα εστιατόριά μου, έτσι συνεχώς εργαζόμαστε για τα τρόφιμα.

i-had-an-early-introduction-to-the-restaurant-world

«Μερικές φορές φέρνουν φαγητό στο γραφείο μου και ένα μενού από 3-4 πιάτα. Πολλές φορές καλώ τους φίλους για γευσιγνωσία. Ταξιδεύω συνήθως μαζί με την ομάδα των σεφ όπου πάμε στα εστιατόρια και στην τοπική λαϊκή αγορά για να δοκιμάσουμε τα τρόφιμα.

heres-how-i-opened-my-first-restaurant--

Η γευσιγνωσία διαρκεί περίπου το 25% του χρόνου μας σε εβδομαδιαία βάση. Πάντα προσπαθούμε να καινοτομήσουμε με τα τρόφιμα και να δοκιμάσουμε νέα πράγματα».

«Το καλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι όταν ασχολούμαι με όλους τους επισκέπτες και η δημιουργία ενός ωραίου περιβάλλοντος για τους υπαλλήλους μας. Ξυπνάω καθημερινά ευγνώμων».

im-notorious-for-pre-judging-food-just-by-looking-at-it

Όμως υπάρχει και το άσχημο κομμάτι, αυτό των ταξιδιών. Τα ταξίδια είναι πολύ συχνά, παράλληλα με το γεγονός ότι τα εστιατόρια λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα, συνεπώς υπάρχει ελάχιστος ελεύθερος χρόνος για να δω την οικογένειά μου», δήλωσε ο Fox.

owning-restaurants-has-changed-the-experience-of-eating-at-a-friends-house

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required