Γενικός Δείκτης:847.561.19%
EUR/USD: 1.23

Ο 16χρονος «master» της μεταπώλησης που κάνει $1 εκατ. πωλήσεις σε παπούτσια

  • ( UPD -12/04/2016 08:48 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Benjamin Kapelushnik, ευρέως γνωστός στο διαδίκτυο ως Benjamin Kickz, ο έφηβος από το Μαϊάμι που κατακλύζει το διαδίκτυο με φωτογραφίες του περιτριγυρισμένος από περιζήτητα παπούτσια, είναι μόλις 16 χρονών.

Ο Benjamin απέκτησε τεράστια φήμη στο διαδίκτυο ως μεταπωλητής, αναδεικνύοντας αθλητικά παπούτσια και έχοντας πελάτες κορυφαίες διασημότητες.

Όπως και πολλά παιδιά της ηλικίας του, η αγάπη του Benjamin για τα sneakers ξεκίνησε από μικρή ηλικία. «Όταν ήμουν πέμπτη Δημοτικού, η μαμά μου πήγε στο εμπορικό κέντρο και αγόρασε τα «Galaxy» LeBrons and Kobes. «Έως τότε δεν ήξερα τίποτα για αθλητικά παπούτσια», λέει ο Benjamin. «Τα φόρεσα στο σχολείο και όλοι ξετρελάθηκαν. Τότε άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο».

benjamin-kickz-wide-4 lr8p4f

Ήταν μόλις λίγα χρόνια αργότερα που ασχολήθηκε με την μεταπώληση αθλητικών παπουτσιών, στην οποία πλέον είναι κορυφαίος στο είδος και όλα ξεκίνησαν με μόνο ένα ζευγάρι. «Έκανα την πρώτη μου καμπάνια στο Γυμνάσιο. Νομίζω ότι ήταν για τα Cheech & Chong Nike SB Dunks», λέει ο Benjamin. «Έφτιαξα μια μεγάλη συλλογή με παπούτσια και οι φίλοι μου ζήταγαν να αγοράσουν. Ήταν ένας εύκολος τρόπος για να βγάζω λεφτά και να ανανεώνω την συλλογή μου», είπε ο ίδιος.

Δεν ήταν πολύ πριν το εγχείρημα της μεταπώλησης όταν ο Benjamin συνειδητοποίησε τη δυνατότητα να παίρνει τα παπούτσια του δωρεάν. «Σκέφτηκα, αυτό είναι έξυπνο, να μπορώ να αγοράζω δύο ή τρία αθλητικά παπούτσια, το ένα να είναι δωρεάν και να πουλάω τα άλλα», λέει ο Benjamin. «Έπρεπε με κάποιο τρόπο να κερδίσω χρήματα».

benjamin-kickz-wide-3 bir3bl

Τα χρήματα του Benjamin άρχισαν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αλλά χρειαζόταν το σωστό «βύσμα» για να παίρνει ακυκλοφόρητα sneakers. «Άρχισα να ψάχνω για ένα βύσμα και έτυχε να είναι φίλος μου. Εκείνος, δεν ενδιαφερόταν για αθλητικά παπούτσια αλλά γνώριζε κάποιον που είχε ένα κατάστημα με συμβάσεις με την Nike και την Adidas». «Τους πλήρωνα επιπλέον. Έπρεπε να οικοδομήσω μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους και στη συνέχεια, θα με προμήθευαν με όλα τα παπούτσια που θα κυκλοφορούσαν. Είναι δύσκολο να σε εμπιστευθεί κάποιος να του στείλεις παπούτσια πριν καν κυκλοφορήσουν», είπε ο Benjamin.

Ο Benjamin ισχυρίζεται ότι έστελνε χιλιάδες δολάρια στο κατάστημα για να πάρει πρώτος τα παπούτσια και ο ίδιος προσπαθούσε να βγάλει τουλάχιστον 35 έως 40% κέρδος για κάθε καινούργιο παπούτσι. Τα παπούτσια που μπορούσε να πουλήσει για μεγαλύτερο κέρδος αργότερα, τα κρατούσε μέχρι να φτάσουν σε υψηλότερη τιμή.

benjamin-kickz-wide-6 qknp7y

Αναμφισβήτητα, όμως, ο Benjamin δεν θα είχε την επιτυχία που έχει σήμερα χωρίς τον πιο πιστό του πελάτη τον DJ Khaled. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας φίλος του τον πλησίασε για κάποιον που χρειάζεται τρία «Pantone» Air Jordan XI. «Από τότε του πουλούσα αμέσως οτιδήποτε καινούργιο και πάρα πολλά ζευγάρια παπούτσια. Στην συνέχεια ο DJ Khaled του γνώρισε όλους τους διάσημους φίλους του, από ράπερ μέχρι και σπουδαίους αθλητές.

Πλέον, οι επιχειρήσεις του κάνουν σχεδόν 1 εκατομμύριο σε πωλήσεις και όλα αυτά ενώ είναι ακόμα στο γυμνάσιο!

benjamin-kickz-wide-2 xlmlop

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required