Γενικός Δείκτης:782.8-0.43%
EUR/USD: 1.18
Ολοκληρώθηκε η 1η Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ευθύνης

Ολοκληρώθηκε η 1η Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ευθύνης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 19 Μαΐου, η 1η Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ευθύνης στην Αθήνα. Η πρωινή διαδικασία, άνοιξε με σύντομες πολιτικές ομιλίες του Προέδρου κ. Βασίλη Παυλίδη και του Πολιτικού Επικεφαλής κ. Θωμά Παπαλιάγκα, ενώ έκλεισε με ομιλία του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου.

Ο κ. Παυλίδης ανοίγοντας τη Συνδιάσκεψη είπε, μεταξύ άλλων: «Σε καιρούς που το πρόγραμμα είναι το πρόσωπο, η φάτσα του αρχηγού και μόνο, η Ευθύνη επιμένει να μη θεωρεί τους πολίτες ανόητους και ως κάποιους τους οποίους πρέπει απλώς να ξεγελούν τα κόμματα. Επιμένει ν' απευθύνεται στους πολίτες θεωρώντας τους ευφυείς και σοβαρούς και γι' αυτό δίνει ιδιαίτερη σημασία στον προγραμματικό της λόγο». Για να κλείσει μιλώντας για τη «Νέα ταυτότητα. Και ποια μπορεί να είναι αυτή; Τα διλήμματα του παρελθόντος όχι μόνο έχουν κουράσει αλλά έχουν λήξει. Και το μόνο που κάνουν είναι να θολώνουν το τοπίο και τη σκέψη διασφαλίζοντας απλώς ότι δε θα ταραχθεί η γνωστή πολιτική τάξη που μόνο αταξία δημιουργεί πλέον. Η νέα ταυτότητα θα είναι ανοιχτή και όχι φοβικά περίκλειστη.

 MG 7769

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Θωμάς Παπαλιάγκας, Πολιτικός Επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης για να τονίσει ότι «Οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις στο σύνολό τους αλλά και ιδιαίτερα το σημερινό κυβερνητικό σχήμα προσπαθούν να περάσουν στους πολίτες τη λογική της παραίτησης από την προσπάθεια. Τα πράγματα στις κοινωνίες αλλάζουν. Μπορεί αυτή τη στιγμή στη χώρα να υπάρχει πνευματική παραλυσία, αλλά αυτή δεν μπορεί να συνεχίσει, καθώς τα ένστικτα αυτοσυντήρησης των κοινωνιών δρουν.

Όλα αυτά όμως θα σπάσουν. Η ανάγκη θα τα σπάσει όχι εμείς. Κάθε μέρα έρχονται καινούργιοι άνθρωποι και γίνονται μέλη μας. Με άλλες γνώσεις και άλλα προσόντα. Άλλη λογική, διότι αναγνωρίζουν ότι το σημερινό προσωπικό της χώρας δεν μπορεί να προσφέρει, αλλά προσπαθεί να αναπαραχθεί πάνω στις αδυναμίες του λαού. Αρκετά τα ευχολόγια των λαοπλάνων και των πάσης φύσεως δημοκόπων σ' αυτή τη χώρα. Δε φτάνει να πούμε απλώς τι θέλουμε να γίνει στη χώρα μας. Εμείς λέμε πώς θα γίνουν όλα αυτά. Βήμα-βήμα. Κοστολογημένα και ζυγισμένα.

Ο πρωινός κύκλος της 1ης Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Ευθύνης έκλεισε με την ομιλία του πρώην υπουργού κ. Αλέκου Παπαδόπουλου, ο οποίος δήλωσε για άλλη μια φορά την πίστη του στους ανθρώπους της Δημοκρατικής Ευθύνης και την στήριξή του σε αυτή, για να κλείσει τονίζοντας ότι οι παλαιότεροι πολιτικοί – ακόμα και εάν υπήρξαν απόλυτα πετυχημένοι στο έργο τους – σήμερα δε θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές της εποχής. Η πολιτική δεν έχει σχέση με τους πολιτικούς, έχει σχέση με τη χώρα, και οι επιλογές που πρέπει πλέον ο λαός να κάνει, θα πρέπει να έχουν σχέση με πρόσωπα που να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες αυτές τάσεις.

Subscribe to this RSS feed