Γενικός Δείκτης:844.12-0.14%
EUR/USD: 1.23

Λαγκάρντ: Τα πρωτογενή πλεονάσματα για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι λογικά

  • ( UPD -20/04/2017 17:58 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε πιο «λογικά» πρωτογενή πλεονάσματα για την Ελλάδα κάλεσε η Κριστίν Λαγκάρντ, υπενθυμίζοντας ότι αυτά θα καθορίσουν το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που απαιτείται ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επανέλαβε ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να εξετάσει τα πρωτογενή πλεονάσματα του ελληνικού προγράμματος πριν το Ταμείο αποφανθεί για τη βιωσιμότητα του χρέους, που, όπως είπε, αποτελεί μία από τις δύο προϋποθέσεις που έχει θέσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να είναι λογικά.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η εφαρμογή ενός αξιόπιστου πακέτου μεταρρυθμίσεων. Σε αυτό το μέτωπο, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα στο φορολογικό και ασφαλιστικό, τα οποία θα πρέπει να κλείσουν όταν θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet