Γενικός Δείκτης:776.080.64%
EUR/USD: 1.17

Τσακαλώτος: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με Λαγκάρντ

  • ( UPD -21/04/2017 17:34 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

«Πολύ καλά» δήλωσε ότι πήγε η συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρν, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, διευκρινίζοντας ότι συζήτησαν για όλα τα κρίσιμα θέματα και τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν εντός της επόμενης εβδομάδας.

«Μιλήσαμε τόσο για το κομμάτι του χρέους όσο και για το πως θα κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA)», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας, σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένας Αργύρη, ότι δεν υπήρξε συζήτηση με την κυρία Λαγκάρντ για το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016, αλλά ούτε και για την ενδεχόμενη αναθεώρηση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

Μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει, αναφορικά με το θέμα της αναθεώρησης των εκτιμήσεων του ΔΝΤ ότι «αυτά τα θέματα δεν τα συζητάς με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ».

Κάτι παραπάνω από λιτή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε και η κυρία Λαγκάρντ, κάτι άλλωστε απόλυτα αναμενόμενο. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό Τσακαλώτο και την ομάδα του. Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επιστροφής των θεσμών και συζητήσαμε τους δύο πυλώνες του ελληνικού προγράμματος: τις πολιτικές και την αναδιάρθρωση χρέους».

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet