Γενικός Δείκτης:771.18-0.22%
EUR/USD: 1.17

Νέο «σαφάρι» ελέγχων για φοροδιαφυγή - «Βροχή» τα λουκέτα και τα πρόστιμα

  • ( UPD -21/08/2017 19:15 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Αργύρη Παπαστάθη

Τουριστικό λεωφορείο στο δρομολόγιο Αθήνα - Κινέττα με 38 επιβάτες χωρίς να έχει κοπεί ούτε ένα εισιτήριο εντόπισαν έκπληκτοι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τις προηγούμενες ημέρες. Αυτή είναι μία μόνο από τις απίθανες ιστορίες φοροδιαφυγής που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση.

Τα πρόστιμα, και τα λουκέτα για 2 ή 4 ημέρες πέφτουν βροχή ανά την Ελλάδα καθώς τα στελέχη της ΑΑΔΕ ανακαλύπτουν καραμπινάτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Ειδικότερα:

-Λουκέτο για δύο ημέρες επιβλήθηκε σε αναψυκτήριο στην Σπιναλόγκα καθώς και σε γνωστή ψαροταβέρνα στη Ρόδο.

-Στο Πρασονήσι της Ρόδου επιβλήθηκε σαρανταοκτάωρη παύση λειτουργίας σε επιχείρηση που νοικιάζει ξαπλώστρες στην παραλία και προσέφερε επίσης υπηρεσίες θαλάσσιων σπόρ όπως η έλξη αλεξίπτωτου από ταχύπλοο. Για τις ξαπλώστρες και τις... πτήσεις με το αλεξίπτωτο δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη.

-Παύση λειτουργίας για 48 ώρες επιβλήθηκε σε γνωστό εστιατόριο στη Νάουσα της Πάρου καθώς και σε μπαρ της Ίου.

-Αποδείξεις 1100 ευρώ και 500 ευρώ βρέθηκαν να μην έχουν κόψει επιχειρήσεις με πολυτελή ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Οία της Σαντορίνης. Στο ίδιο νησί, αποδείξεις ύψους 900, 300, 170 ευρώ βρέθηκε να μην έχει κόψει συγκρότημα με πολυτελή ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή Φηροστεφάνι.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι μόλις το σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Οικονομική Αστυνομία διαπίστωσε πλήθος φορολογικών και ασφαλιστικών παραβάσεων σε δεκάδες επιχειρήσεις που έλεγξε.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 18 έως 20 Αυγούστου, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν έλεγχους σε 20 επιχειρήσεις και καταστήματα σε Θάσο και διάφορες περιοχές της Αττικής (Άλιμο, Αρτέμιδα, Νέα Μάκρη, Πόρτο Ράφτη και Ραφήνα) και διαπιστώθηκαν:

Στη Θάσο:

-σε αναψυκτήριο-σνακ-μπαρ, η μη έκδοση έντεκα (11) αποδείξεων και (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,

-σε καφέ – μπαρ, η μη έκδοση (5) αποδείξεων καθώς και (6) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,

-σε καφέ-πιτσαρία, να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού.

Στην Αττική:

-σε εστιατόριο-ψητοπωλείο, η μη έκδοση (15) αποδείξεων συνολικής αξίας (470) ευρώ περίπου,

-σε καφέ-κλαμπ, η μη έκδοση (5) αποδείξεων συνολικής αξίας (41) ευρώ και να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

-σε καφέ - μπαρ, δεν έγινε επίδειξη των πινάκων προσωπικού για (2) άτομα, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.

-σε καφέ μπαρ – εστιατόριο, δεν έγινε επίδειξη των πινάκων προσωπικού για τρία (3) άτομα, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας,

-σε καντίνα, η μη έκδοση (3) αποδείξεων συνολικής αξίας (15) ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν να εργάζονται (3) άτομα πέραν του ορισμένου χρόνου εργασίας, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας,

-σε καφέ μπαρ – εστιατόριο, να εργάζεται άτομο πέραν του ορισμένου χρόνου εργασίας, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.

-σε καφέ – εστιατόριο – μπαρ δεν έγινε επίδειξη των πινάκων προσωπικού για (3) άτομα, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας,

-σε καφέ μπαρ, να εργάζονται (2) άτομα πέραν του ορισμένου χρόνου εργασίας, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.

Για τις ως άνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet