Γενικός Δείκτης:782.8-0.43%
EUR/USD: 1.18

Bloomberg: Στην ατζέντα του Eurogroup της Παρασκευής, η υπόθεση της Eldorado Gold

  • ( UPD -13/09/2017 17:57 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο bloomberg σε τηλεγράφημά του, η απόσβεση της επένδυσης του Eldorado Gold στην Ελλάδα θα είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί κατά τη συνάντηση της Eurogroup της Παρασκευής, στο Ταλίν της Εσθονίας, λέει ένας υπάλληλος της ευρωζώνης υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

* Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης θα καταδείξουν την Eldorado Gold στον Έλληνα συνάδελφό τους ως παράδειγμα για το πώς να μην γίνονται τα πράγματα, λέει ο αξιωματούχος, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

* Το Eurogroup δεν θα συζητήσει την Παρασκευή το ποιος θα είναι ο μελλοντικός του πρόεδρος, και δεν θα το κάνει για όσο διάστημα ο σημερινός πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ παραμένει υπουργός Οικονομικών των Κάτω Χωρών

* Το Eurogroup θα συζητήσει τη συνεχιζόμενη δικαστική διαδικασία κατά του πρώην αρχηγού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου, θέμα στο οποίο οι υπουργοί αναμένεται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους

* Οποιαδήποτε σκέψη ότι τα ελληνικά δεδομένα ενδέχεται να έχουν πλαστογραφηθεί και έτσι οδήγησε στην είσοδο της Ελλάδας σε ένα πρόγραμμα διάσωσης είναι γελοία

* Είναι απολύτως εφικτό η ελληνική επισκόπηση της διάσωσης να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Το χρονικό περιθώριο είναι σφιχτό, αλλά μπορεί να γίνει.

* Τα παραδοτέα που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους είναι 95.

Σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg, ο υπουργός Εμπορίου του Καναδά αναφέρει ότι συνεργάζεται με την εταιρεία εξόρυξης Eldorado Gold Corp. με έδρα το Βανκούβερ, καθώς αυτή προειδοποίησε ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα λόγω καθυστερήσεων λήψης των απαραίτητων αδειών. «Ως υπουργός Εμπορίου, αυτή είναι η δουλειά μου: να υποστηρίζω τις καναδικές εταιρείες όταν αντιμετωπίζουν μια συγκεκριμένη κατάσταση η οποία θα ήταν είτε άδικη είτε θα αμφισβητούσε τη μεταχείριση που θα είχαν οι καναδικές εταιρείες», λέει ο Φρανσουά- Φιλίπ Σαμπάνι όταν ρωτήθηκε για το Eldorado, "Είμαστε πάντα εκεί, προφανώς για να τους βοηθήσουμε να προωθήσουν τα συμφέροντά τους... Θα παρεμβαίνω πάντα και θα στηρίζω πάντα τις καναδικές εταιρείες, όταν αντιμετωπίζουν άδικες καταστάσεις σε όλο τον κόσμο".

Ο υπουργός του Καναδά προσθέτει ότι «σίγουρα» δεν αναμένει ότι το θέμα θα επηρεάσει την εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας Καναδά-ΕΕ. Τις δηλώσεις έκανε σε μια συνέντευξή του στο Newfoundland.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet