Γενικός Δείκτης:767.760.02%
EUR/USD: 1.18

Έφοδος ΣΔΟΕ - εισαγγελέων σε σπίτια & γραφεία στην Ελλάδα για το σκάνδαλο της FIFA

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε κοινή Ευρωπαϊκή επιχείρηση ερευνών οικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων για το σκάνδαλο της FIFA συμμετείχαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ προχωρώντας χθες σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους και κατασχέσεις στο πλαίσιο της υπόθεσης. Οι έρευνες έγιναν ταυτόχρονα στη χώρα μας, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία και συνδέονται με την υπόθεση ποινικής έρευνας που διεξάγει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας κατά πρώην γενικού γραμματέα της FIFA και κατά του εκτελεστικού Διευθυντή της BEIN MEDIA GROUP LLC σε σχέση με την ανάθεση δικαιωμάτων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Σταύρος Θωμαδάκης, κατά τις διενεργηθείσες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με την συμμετοχή βοηθού Εισαγγελέα από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας και παρουσία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που θα ερευνηθούν και αξιοποιηθούν στα πλαίσια της διεξαγομένης έρευνας.

Για την επιχείρηση συνεργάστηκαν το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, η EUROJUST με τον συντονισμό του υπηρετούντος σε αυτήν Έλληνα Εισαγγελικού Λειτουργού, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών - Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, Ειδικός Ανακριτής Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής & Αιγαίου.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet