Γενικός Δείκτης:755.63-1.98%
EUR/USD: 1.17

Ιωάννης Καλλίγερος

  • ( UPD -27/12/2016 12:30 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ιωάννης Καλλίγερος

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς

του Τάκη Τρακουσέλλη

Η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε ιδρύθηκε το 1982 και είναι 100% θυγατρική του Ομίλου Daimler AG. Αποτελεί τον Γενικό Διανομέα επιβατηγών & επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων Mercedes-Benz, λεωφορείων Setra, ελαφρών φορτηγών FUSO και αυτοκινήτων smart στην Ελλάδα.

Ο Ιωάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κύθηρα. Μετά τις σπουδές του πάνω στη Μηχανολογία και το μεταπτυχιακό του στα Οικονομικά σε Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, το 1988 ξεκινά την καριέρα του στο Λονδίνο ως International Management Consultant. Στη συνέχεια ανέλαβε θέσεις Project Director σε χώρες όπως η Γερμανία, η Τουρκία, η Ν. Αφρική και η πρώην Γιουγκοσλαβία.

Μετά από 4 χρόνια επιτυχημένης πορείας και διαρκούς ανέλιξης στο εξωτερικό, το 1992 επιστρέφει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει τη θέση του Senior Manager Consultant στην KPMG Peat Marwich Kyriacou.

Από το 1993 και μέχρι το 1997 εργάζεται στον Όμιλο Εταιρειών του Θ. Βασιλάκη (Seat & Aegean Airlines) ως Commercial Manager & Business Development Manager.
Στη Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. ξεκινά τη σταδιοδρομία του το 1997 ως Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου. Λίγα χρόνια αργότερα αναλαμβάνει τα ηνία της Διεύθυνσης Πωλήσεων & Marketing Επαγγελματικών Οχημάτων και από το 2009 αυτά της Διεύθυνσης Επιβατηγών Οχημάτων. Τον Μάρτιο του 2012, εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης για τον κλάδο του αυτοκινήτου, αναλαμβάνει την ηγεσία της Εταιρείας από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Με κύκλο εργασιών άνω των €135 εκατ. το 2015, η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε παρουσιάζει το 2016 σημαντικά αυξητικές τάσεις, καθώς οι πωλήσεις της σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες είναι ιδιαίτερα υψηλές (στοιχεία Ιανουάριος-Νοέμβριος).

Mercedes-Benz-E-Class_Coupe.jpg

To 2016, ενώ η αγορά των επιβατηγών παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 7,4%, η Mercedes-Benz έχει αύξηση 14,6%! Οι πωλήσεις των smart, που το 2015 είχαν εκτοξευτεί κατά 200%, εξαιτίας της άφιξης των νέων μοντέλων της μάρκας, διατηρούν τη δυναμική τους! Στα ελαφρά επαγγελματικά η Mercedes-Benz παρουσίασε αύξηση 13,8% σε μία ελαφρώς φθίνουσα αγορά σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές της, ενώ τα βαρέα φορτηγά, μέσα στο ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον του έτους «κλείνουν» και αυτά με θετικό πρόσημο, +6,8%, όταν η αγορά στην κατηγορία έχει υποχωρήσει σε ποσοστό 31,9%!

Θετικά νούμερα σημειώθηκαν όμως και στο κομμάτι του After-Sales με τον τζίρο των ανταλλακτικών να σημειώνει αύξηση της τάξης του 22,1% σε σχέση με πέρυσι.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required