Γενικός Δείκτης:772.890.91%
EUR/USD: 1.16

Janssen: Μια εταιρεία συνυφασμένη με την καινοτομία και την προσφορά στην κοινωνία

  • ( UPD -11/07/2017 16:41 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

της Παναγιώτας Καρλατήρα

Έχοντας σταθερά προσανατολισμό στην παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών προϊόντων, η φαρμακευτική εταιρία Janssen Ελλάδας οδεύει προς τη συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής στη χώρα μας προσφέροντας σημαντικές θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς.

Αποτελεί πολύτιμο «κομμάτι» του διεθνούς ομίλου φαρμακευτικών εταιριών Janssen, μέρος της αμερικανικής εταιρίας Υγείας Johnson & Johnson, που δραστηριοποιείται σε 158 χώρες στις πέντε ηπείρους και διαθέτει 10 εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων και εμβολίων για παγκόσμια διανομή.

Με αιχμή της έρευνας και της ανάπτυξής της τα οκτώ Κέντρα Έρευνας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, η εταιρία Janssen εστιάζει σε πέντε θεραπευτικές κατηγορίες, που παρουσιάζουν ανεκπλήρωτες θεραπευτικές ανάγκες: Ογκολογία-Αιματολογία (πολλαπλό μυέλωμα, καρκίνος του προστάτη, χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία, λέμφωμα από κύτταρα μανδύα, μακροσφαιριναιμία, Waldestrom, νόσος Castleman), Ανοσολογία (ψωρίαση, ψωριασική αρθρίτιδα, νόσος Crohn), Νευροεπιστήμη (σχιζοφρένεια, άνοια, πόνος), Λοιμώδη νοσήματα (HIV/AIDS, Ηπατίτιδα C, φυματίωση), Καρδιαγγειακό σύστημα και Μεταβολικά νοσήματα (διαβήτης).

«Στη Janssen, όραμα και αποστολή μας είναι να προάγουμε την επιστήμη προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας γενικότερα. Εργαζόμαστε για την αλλαγή που θα βελτιώσει την πρόσβαση σε αποτελεσματικά και προσιτά φάρμακα, καθώς και συναφείς υπηρεσίες υγείας, στους ανθρώπους που τις χρειάζονται.

»Συνάπτοντας συνεργασίες με ερευνητές από τον ακαδημαϊκό χώρο σε ολόκληρο τον κόσμο, φέρνουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις σε σημαντικές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες. Για να διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς στη δέσμευσή μας προς τους ασθενείς, τους πελάτες και τους επενδυτές που στηρίζονται σε εμάς, συνεργαζόμαστε στενά με σημαντικούς φορείς του τομέα της υγείας και επενδύουμε στο ταλέντο των ανθρώπων μας. Μαζί προσβλέπουμε σε ένα μέλλον όπου οι ασθενείς και οι οικογένειές τους θα έχουν μία νέα ελπίδα. Ελπίδα για ίαση», περιγράφει τη στόχευση της εταιρείας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen του ομίλου Johnson & Johnson, για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, κ. Μάκης Παπαταξιάρχης

Πώς σχετίζεται η βιωσιμότητα του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης με εκείνη των εταιρειών

Στέλεχος με 20ετή εμπειρία στον φαρμακευτικό κλάδο, με πτυχίο Φαρμακευτικής και μεταπτυχιακές σπουδές στις Φαρμακευτικές Επιστήμες, Business, Οικονομικά και Marketing, ο κ.
Παπαταξιάρχης είναι ανήσυχος για το μέλλον του κλάδου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το μέλλον των ασθενών και την πρόσβαση τους στα καινοτόμα φάρμακα.

papataxiarxis

Μάκης Παπαταξιάρχης, Διευθύνων Σύμβουλος, Janssen Ελλάδας, Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, Πρόεδρος PhRMA Innovation Forum, Πρόεδρος AMCHAM Pharma Committee

Μιλώντας για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται υποχρεωτική έκπτωση 25% στα νέα φάρμακα αλλά και μια σειρά από εξωτερικά και εσωτερικά κριτήρια για την κυκλοφορία και την αποζημίωσή τους, ο κ. Παπαταξιάρχης υπογραμμίζει: «μπλοκάρουν την καινοτομία και δυσχεραίνουν την πρόσβαση των ασθενών σε νέες θεραπείες. Παράλληλα αποτελούν σημαντικό αντικίνητρο για την προσέλκυση κλινικών μελετών και επένδυση σε έρευνα, κάτι που έχει τόσο ανάγκη η χώρα».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Η σειρά τωνπρόσφατων μέτρων που ψηφίστηκαν αλλά και τα νέα μέτρα που προωθούνται, χωρίς καν να έχουν αποτιμηθεί οι επιπτώσεις τους, πλήττουν άμεσα και δραματικά την καινοτομία, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τη βιωσιμότητα των φαρμακευτικών εταιριών και το κυριότερο, την πρόσβαση των ασθενών σε σωτήριες θεραπείες, ενώ δεν εξασφαλίζουν στέρεα δημοσιονομικά οφέλη. Δυστυχώς η Πολιτεία δεν αντιλαμβάνεται πως η βιωσιμότητα του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα μας είναι σε άμεση συνάρτηση με τη βιωσιμότητα των φαρμακευτικών εταιριών και τη δυνατότητά τους να παρέχουν φάρμακα στους Έλληνες ασθενείς. Ποια άλλη χώρα ακολουθεί ένα τέτοιο μοντέλο πολιτικής υγείας; Η οποιαδήποτε πολιτική οφείλει να λειτουργεί με κοινωνική ευαισθησία, οικονομικό ρεαλισμό και διαφάνεια, διαφορετικά θα αποτελέσει εμπόδιο στην είσοδο και διαθεσιμότητα φαρμακευτικών προϊόντων στην αγορά, κάτι που από τη θεσμική μας θέση οφείλουμε να υπερτονίσουμε και να υπερασπιστούμε».

Με δεδομένο ότι η οικονομική κρίση και η συρρίκνωση των προϋπολογισμών της υγείας που έφερε, αποτελούν μείζονες παράγοντες κινδύνου για το σύστημα υγείας της χώρας μας, οι λύσεις αναζητούνται πιεστικά από τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας, ο κ. Παπαταξιάρχης θεωρεί πως μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο εάν εξοικονομηθούν πόροι για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας: «Η φαρμακευτική καινοτομία, παγκοσμίως υποστηρίζει εγγενώς τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας, μέσω της εξοικονόμησης πόρων μετά τη λήξη του
διπλώματος ευρεσιτεχνίας παλαιότερων φαρμάκων. Τα συγκεκριμένα φάρμακα υπόκεινται σε σημαντική μείωση τιμών και εκτεταμένο ανταγωνισμό από γενόσημα σκευάσματα τη στιγμή λήξης του διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Η διαδικασία αυτή προσφέρει εξοικονόμηση και απελευθέρωση πόρων οι οποίοι επενδύονται για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας και την εισαγωγή νέων καινοτόμων φαρμάκων».

Η εταιρεία στο πεδίο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Έχοντας ως πυξίδα την αρχή του Ομίλου Johnson & Johnson, ότι η βιωσιμότητα της εταιρείας εξαρτάται από το κοινωνικά υπεύθυνο «επιχειρείν» και τη δέσμευση προς τους ασθενείς και τους εργαζομένους, την κοινωνία και τους εταίρους της, η Janssen Ελλάδος αναλαμβάνει σταθερά και με συνέπεια σημαντικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, την προστασία του περιβάλλοντος, τη συνεχή ανάπτυξη των εργαζομένων και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς και τη
γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

jansen

Επιστέγασμα της επικέντρωσης της Janssen σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, είναι η κατάκτηση του Χρυσού Βραβείου στο CR INDEX 2016 - 2017 για τις επιδόσεις της
στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης. Αυτή η διάκριση συνοδεύτηκε επίσης από το βραβείο Best Progress GoldAward, καθώς η εταιρία παρουσίασε τη μεγαλύτερη πρόοδο μεταξύ των εταιρειών που βρέθηκαν στο επίπεδο Gold.

brabeio9

Η εταιρεία με αριθμούς

• 44 χρόνια ζωής στην Ελλάδα μετρά η Janssen

• Απασχολεί 148 εργαζόμενους

• Η έρευνα εστιάζει σε 5 θεραπευτικές κατηγορίες: Ογκολογία- Αιματολογία,
Ανοσολογία, Νευροεπιστήμη, Λοιμώδη νοσήματα, Καρδιαγγειακό σύστημα και Μεταβολικά νοσήματα

•Ο κύκλος εργασιών της το 2016 ήταν 103.736.600 ευρώ

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required