Γενικός Δείκτης:771.18-0.22%
EUR/USD: 1.17

Septona: Αντί χρημάτων… είδος

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μια νέα μορφή λαμβάνει η κοινωνική ευαισθησία για τις επιχειρήσεις. Μια μορφή η οποία πρέπει να μας προβληματίσει καθώς οι παλιότερες παροχές σε χρήμα πάντοτε διευκόλυναν τους φορείς κατά της φτώχειας. Κάπως έτσι, η ελληνική εταιρεία Septona, αποφάσισε να προσφέρει 313.000 προϊόντα της (είδη για βρέφη, σερβιέτες, μωρομάντηλα κλπ) στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε μια ενέργεια που εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Αλληλεγγύης από τη Septona».

Σαφώς τέτοιες ενέργειες είναι σημαντικές, αν και γενικότερα η διαφήμιση της καλής πράξης δεν συνάδει με το δόγμα «κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό». Παρά ταύτα οι παροχές σε είδος στερούν πολύτιμους πόρους από φορείς που θέλουν να βοηθήσουν να ασκήσουν πολιτικές καταπολέμησης της ανέχειας. Επίσης, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, συχνά στους τελικούς δικαιούχους πηγαίνουν μικρότερες ποσότητες με τις υπόλοιπες να βγαίνουν στη μαύρη αγορά. Ίσως λοιπόν θα πρέπει οι επιχειρήσεις να σκεφτούν διαφορετικά για τις χορηγίες αυτού του είδους.

Αντίθετα, η ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ, κινήθηκε ίσως πιο αποτελεσματικά πραγματοποιώντας δωρεά θερμοκοιτίδας εντατικής νοσηλείας στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σε συνεργασία με το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος. Και η θερμοκοιτίδα μένει για όσους την έχουν ανάγκη και η ενέργεια είναι πιο στοχευμένη. Σε κάθε περίπτωση και στις δύο εταιρείες αξίζουν συγχαρητήρια.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required