Γενικός Δείκτης:776.250.66%
EUR/USD: 1.17

Ε όχι και «μεγάλες επενδύσεις» τα… μικρομάγαζα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Επενδύσεις δεν τις λες. Για την ακρίβεια είναι μικρής έντασης (άρα και δαπάνης) ανοίγματα καταστημάτων, τα οποία οι πολυεθνικές βαπτίζουν «τεράστιες επενδύσεις στην Ελλάδα της κρίσης». Παρά ταύτα, με δελτία τύπου και πολλά ταρατατζούμ, βλέπουμε να παρουσιάζονται στον Τύπο ως «απαντήσεις στην κρίση».

Πρόσφατα λοιπόν η μεγάλη πολυεθνική της οποίας μάλιστα το μερίδιο αγοράς συνεχώς μεγαλώνει στη χώρα μας, η Huawei, ξεκίνησε τη λειτουργία του «πρώτου Huawei Exclusive Service Center» όπως πολυδιαφημίστηκε. Τι είναι αυτό το… βαρύγδουπο; Μα πολύ απλά ένα μαγαζί στην περιοχή των Αμπελοκήπων που βαπτίστηκε «επένδυση» προφανώς για λόγους μάρκετινγκ κι επικοινωνίας.

Κανένας φυσικά δεν μειώνει έστω κι αυτού τους είδους τη δαπάνη εκ μέρους της πολυεθνικής, όμως μην κάνουμε δα και την τρίχα… τριχιά. Μεγαλύτερης δαπάνης και σημασίας επένδυση ήταν αυτή της Media Markt στο λιμάνι της Πάτρας με ένα νέο σύγχρονο κατάστημα τεχνολογίας στο Veso Mare. Για το λόγο αυτό μάλιστα σύσσωμη η πολιτειακή ηγεσία της περιοχής παραβρέθηκε για να χαιρετίσει μια σημαντική επένδυση σε μια πόλη μάλιστα που χειμάζεται από την κρίση. Ο κ. Δημήτρης Κατραβάς, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Media Markt Hellas πάλεψε για να υπάρξει μια σοβαρή επενδυτική προσπάθεια στην περιοχή κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταγραφεί. Βέβαια ας μην ξεχνάμε τα λουκέτα και τα προβλήματα που η γερμανική πολυεθνική έχει στη χώρα μας καθώς και το γεγονός πως ακόμα δεν έχει δημιουργήσει ισχυρές ευρωπαϊκές υποδομές όπως η Dixons.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required